Merceksiz xenon belki aydınlatma olarak merceğe göre daha parlak olabilir fakat xenona şeklini veren de mercek zaten mantıken.. Şu anda jettam var o yüzden xenon olayına girmiyorum. Orjinal farlarımı söktürüp üste bir sürü para verip de hem mercekli far hemde ona göre beyin ampül falan uğraşamam.. Zaten orjinali çok kötü olmuş olsa idi vw bu şekilde bırkmazdı herhalde.. Sonuçta far olayı deve de kulak misali.. Ben bu mantıkla bakıp sadece ampül olayını değerlendiriyorum. Bizzat sonuçları mukayese etmiş biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim.. Osram, philips, narva birçok bilinen markayı deneyip farklı sonuçlar aldım..
Philips iyi bir marka fakat beyaz ampül olayında en azından jetta far yapısında aydınlatması yetersiz.. Renk olarak tatmin edici fakat ışık çok zayıf..
Narva; uzun farlarda kullanılabilir aydınlatma şiddeti de çok güzel fakat beyaz değil.. En azından tatmin edici bir beyazlık yok..
Osram; Gerçekten sınıfında şu ana kadar denedeğim ampüllerin arasında en iyisidir.. Hem beyazlık hemde ışık şiddeti bakımından tatmin edici.. Her hava koşulunda denedim fena bir ampül değil.. Yanlız ben bu ampülleri de yazın kullanıyorum. Malüm şı sıralar hava kış ve bulunduğum bölge çok sisli olduğu için Bosch Plus90'larım ile yola devam ediyorum. Ne xenon kafa karıştırıyor nede mercek

Orjinalciyim yani anlayacağınız tavsiye de ederim.. Sırf o kapağı deldirtmemek için yine xenon takmam..

tabi ki seçim meselesidir. Herkes hürdür fakat başkasına rahatsızlık verdiği anda biter.. O yüzden xenon taktırmak gibi bir niyetiniz var ve farlarınız merceksiz ise bence sadece hayal olarak kalsın aklınızda.. Birgün olur da mercekli farı olan bir aracım olursa o zaman düşünmeden xenon takarım

vakit ayırıp okuyanlara sevgiler saygılar..