Kilit mekanizmasını sökmek için; kapı döşemesi söküldükten sonra kapıyı komple kaplayan hoparlörede yataklık eden panelin, üst kısmına yakın 2 adet sağ ve sol tarafta kavonoz kapağı büyüklüğünde plastik siyah kapaklar var. Bu kapakları tırnağınızla çekip alıyorsunuz, sonra cam mekanizmasını hareket ettirerek ayaklarını bu kapakların olduğu yerdeki deliklere getiriyorsunuz. Sonra 10 lokma ile bu iki taraftaki deliklerden camı cam mekanizmasına bağlayan ayaklarından ayırmak için birkaç tur gevşetiyorsunuz. Sonra camı bir elinizle yerinde sabit tutarak cam mekanizmasını aşağı pozisyona indiriyorsunuz. Böylelikle cam mekanizmadan ayrılıyor. Elimizde boşta asılı kalan camı aracın kapı çelik barları dediğimiz kapı sacının arka orta kısmında bulunan çıkıntının üzerine koymak için üst kısmından biraz kendimize doğru çekip kasarak yavaş yavaş aşağı indirerek camın öbür ucunun çelik kuşağın üzerine oturmasını sağlıyoruz. Camı çelik kuşağın üzerine koyduktan sonra cam mekanizması panelinin civatalarını sökebilirsiniz. Bu arada kapı açma kolunun teli bu panelin üzerinden geçiyor. Geçme yerindeki lastiği de panelin iç kısmına iterek boşa çıkmasını sağlayın. Panelin civatalarını söktükten sonra paneli hafice kendinize doğru esneterek, kapı kilidine giren elektrik soketini elinizi panel ile kapı arasından sokarak sökün. Daha sonra kapının yan tarafına yani kilit mekanizmasının civatalarının olduğu yere geçin. Orada bir plastik kapak göreceksiniz, bu kapağı sökün altında T20 ile açılan bir vida olacak o vidayı boşa dönene kadar gevşetin. Daha sonra kapı kolu üzerinde anahtarın takıldığı kilit mekanizmasını aşağı yukarı hareketlerle sallayarak bir yandan da kendinize doğru çekin. Bu biraz uğraştırabilir. Yılmak yok aşağı yukarı sallayın ve kendinize doğru çekmeye devam edin. Kilit göbeği çıktıktan sonra kapı açma kolunun kilit göbeğine gelen iç kısmında kapı kilidinden gelen bir telin oraya tırnakla geçtiğini göreceksiniz. O tırnağı kapı kolundan ince bir tornavida yardımıyla ayırın. Bu işlemden sonra kapı kilidinin 2 adet civatasını sökün. Bu işlemden sonra tekrar kapının iç kısmına yani kapı panelinin olduğu kısma dönün. Kapı panelini 10 cm yukarı kaldırarak bir yandan da söktüğünüz kilidi tutarak malzemeleri dışarı alın. Kidili kapı içinden çıkardıktan sonra kilit üzerine takılı olan kilit mandalı rotunu kilit üzerinden ayırın. Artık elimizde nur topu gibi bir kapı kilidi mevcut.
http://www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism/ bu link yukarıda anlattığım kilit mekanizmasının nasıl söküleceği konusunda resimli anlatım içeriyor. Anlattığım şekilde ben kendi aracımın kilidini söktüm. Bu işlemler yaklaşı olarak 40 dakikanızı alıyor, onun için bu soğuklarda dışarıda kilit sökmeye çalışmanızı tavsiye etmem yoksa benim gibi :36_11_23[1]: hasta olursunuz. Herkese keyifli forumlar.