Gökanım bu arada benimde direksiyonu 55 tork söküyormuş

Nerden tedarik edeyim
Metin abi e-hırdavat'dan temin edebilirsin.
Eline sağlık Gökhan bu gidişle Audi'ye geçecem ben de.:sev2:
Bekleriz Ömer abi, Audi derya deniz, o kadar çok donanım var ki, seç beğen istediğini yap.
yazacak bişey bulamadım. içtenlikle tebrik ediyorum. helal olsun...
şu yaptığını Audi servisine gitsen , olmaz ,imkansız derler...
Abi Audinin Airbag gibi çok gizli güvenlik donanımı hakkında bilgi toplamak çok da kolay olmadı. Açıkçası bu yaptığım Türkiye'de ilk defa. Hani aynı kasalar arasında direksiyon değişirsin de üst kasanın direksiyonunu değişmek biraz farklı. Şöyle ki, bendeki sistem daha doğrusu 1996-2005 arası airbag sistemi tek ateşlemeli sistem. Aribag'e giren tek soket mevcut. Dolayısı ile de airbag ecu'sundan da 2 kablo geliyor. Ancak 2005'den günümüze Audi yeni nesil çift ateşlemeli sistem kullanıyor. Bu sistemde çarpmayı 2 derecede sınıflandırıor. Hafif şiddetde çarpmada airbag birinci ateşlemeyi kullanarak daha pasif açılıor. Güçlü çarpmalarda ise ikinci ateşlemyi, daha güçlü çarpmalarda hem birinci hem de ikinci ateşlemeyi aynı anda kullanıyor. Benim sistemi yeni airbag'e adapte etmek pek de kolay olmadı. Yeni kablolama yaptım bunun için. Ayrıca bu işi dünyada yapan 3. kişiyim Türkiye'de de ilk defa. İnanır mısın airbag ecu'su 1 tane hata kodu bile atmadı, airbag lambası falan da yanmadı. Yani ECU sorunsuz kabul etti yeni airbag'i çok şükür.
Çok teşekkür ederim tekrardan
Yeter arkadaş birileri durdursun, zorla insanı borca sokup A4 aldıracak ya :kizgin:
A4 tadına doyulmayacak bir araç şiddetle tavsiye ederim.
Gökhan hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullan. Benim için yazdığın güzel sözler içinde teşekkür ederim. Senin sayende bende jant sahibi oldum. Hatırlıyorsan, akşamın bir vakti yıldız sanayiye gidelim demeseydin bende jantları alamayacaktım. Arabanın içerisini bitirmiş olmana ben iki kez sevindim, en azından arabanın dışına geçmen benim içinde iyi olacak, benim arabanın dışıda biliyorsun bir revizyon istiyor. Çamurluktan mı? başlayalım panjurdan mı? yoksa üstünü mü keselim
Sağolasın abicim. Kim derdi ki parçacıların kapanmasına yarım saat kala gidip aradığımızı bulacağız diye. Sen de ben de aradığımızı 20 dakikada bulduk çok şükür.

Senin de yeni jantların hayırlı uğurlu olsun. Bence Highline jantları çok ama çok yakıştı araca. Daha bir dolgun ve güçlü duruor. :tebrik:
vallahi elinden gelmiş yapmışsın. çok başarılı buldum. eline emeğine sağlık
Teşekkürler.
Yav arkadaş, adam ev koşullarında direksiyon söküp CC ve bilumum elektronik alet montajı yapmış. Demek iki parça malzeme versek kendi uzay aracını yapacak.

Maşallah yahu, eline emeğine sağlık, saygıyla eğiliyorum.
Bir maşallah da araca, Allah nazardan, kaza-beladan korusun.
Allah razı olsun, utandırıyorsunuz. Rabbim hepimize ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.
yeter yahu Gökhan

Maşallah'tan başka ne denir ki
Eywallah Nusretim, özlettin kendini yahu, kop gel artık görüşelim.
Maşallah Gökhan. Direksiyon iç ambiyansı cidden çok değiştiriyor. Seninde azmin ve emeğin sonucunda ortaya harika bir manzara çıkmış. Güzel günlerde keyifle binmen dileğiyle...
Bu arada tamamen merakımdan bu işlem sana kaça mal oldu? pmden yazarsan sevinirim.
Sağolasın abicim. Hep istediğim birşeydi çok şükür oldu. Şimdi pm atıorum.
Gökhan'cığım ellerine sağlık,
2 konuyu da "Nasıl Yaptım" bölümümüze taşıdım,
sana özel mesajla cevap verecektim ama posta kutun dolmuş, istersen bir ara temizliğe girişebilirsin
Emeğine sağlık.. Harika paylaşımlar için teşekkür ederim..
Altuğ abi çok teşekkür ederim şu özel mesaj kutusunun kotasını arttırma şansımız var mı abi yaa

Zahmet verdik abicim, saygılar.