Matchmaker
Forum Sorumlusu
Sat kurtul şu dizeldenLPG li araç alırsam o aracın tesisat işi sadece sende olur abi![]()

Sat kurtul şu dizeldenLPG li araç alırsam o aracın tesisat işi sadece sende olur abi![]()
Dizel benlik araçmış onu anlamadım satamıyorumSat kurtul şu dizelden![]()
Abi aynı sikinti beni arabada var araç 2009 model passat 1.8 tsi motor kablolari hepsi yırtık araç tekleyerek çalışıyor bana yardımcı olabilir misinizSevdiğimiz bir arkadaşımızın 1.8t aracının Motor ve Lpg tesisasını yedinen dizayn ettik. Aracın sahibi arkadaşımız, Ateşleme bobinleri, enjektör ve lpg tesisatını yakın zamanda oto elektrikcisine toplatmış ancak bu durumdan pek hoşnut olmadığını belirterek benden yardım istedi aramızda gün belirleyip dün sabah itibarı ile başlayıp akşam geç saatler de işi bitirdik yüzümüzün akıyla aracı teslim ettikyorucu bir günün ardından Mehmet ustanın kahve ikramı çok iyi geldi sağolsun
Bugün sizlere sözde oto elektrikcisinin yaptıklarından ziyade kendi yaptıklarımı resimli olarak anlatmaya çalışacam, yorumu sizlere bırakıyorum.
Aracın ilk hali, gördüğünüz üzere bobin , lpg ve enjektör tesisatı vahim durumda
Ekli dosyayı görüntüle 1971
Bobin tesisatının üstündeki gırtlak hortumlar söküldükten sonraki durumu,bir damla lehim ve bol, bol bant sarılmış
Ekli dosyayı görüntüle 1972
Öncelikle kabloları tek tek açtım, boylarını ayarlayıp tam iletken kablo bağı ile tutturduktan sonra güzelce lehimleyip makaron la kapattım.
Ekli dosyayı görüntüle 1973
Soldaki resimde lpg gaz ve elektrik tesisatı ön tarafa montajı yapılmış çok çirkin bir görüntü oluşturduğu için, tesisatı komple yerinden söküp emme manifoldu nun arkasından dolaştırarak tesisat ve enjektörleri en uygun olan yere yerleştirdim.
Benzin ve lpg enjektörlerinin elektrik tesisatını açtığımda tüm kablolar kırılmış bir çok yerden ek yapılmış karman çorman bir görüntü olmuş. Kabloları yanlış bağlalamamak için tek, tek numaralandırıp derli, toplu bir şekilde lehimleyip, kaliteli bir bantla montajını yaptım en sağdaki resimdeki gibi.
Bobin tesisatının montajından sonra Doğuş Otodan aldığımız kablo kılıfını taktık.
Ekli dosyayı görüntüle 1976
.........................................................Ve Mutlu Son........................................................................
Son olarak her hangi bir tekleme vs. varmı diye aracın yol testini yapıp arkadaşımıza teslim ettik Güle, güle kazasız günlerde kullansın....
Bu konuda bana her türlü yardımını esirgemeyen TUNA OTOMOTİV Mehmet kardeşime ayrıca teşekkür ediyorum...
Yakından görmeden size nasıl yardımcı olabilirim en azından bahsettiğiniz ateşleme bobin tesisatının detaylı resimlerini paylaşabilirseniz ona göre bir fikir yürütürüz.Abi aynı sikinti beni arabada var araç 2009 model passat 1.8 tsi motor kablolari hepsi yırtık araç tekleyerek çalışıyor bana yardımcı olabilir misiniz
Kendime ait dükkanım yok ancak forum üyemiz Tuna oto Mehmet ustanın servisinde yapmaya çalışıyorum, ilk başlarda mevcut tesisat üzerinde onarım yapmaya başladım yaptığım onarım her ne kadar iş görsede mevcut kablolar ve soketlerin özelliğini yitirmiş olması sebebiyle çok sağlıklı olacağını düşünmediğimden dolayı bobin tesisatını orijinali ile bire bir yapmaya karar verdim. Bunun için epey araştırma yapıp kafa yordum, kullandığım kablolar yüksek ısıya dayanıklı özel silikon kaplı orijinalinden çok daha kaliteli ve uzun ömürlü gerçek bakır malzemeden üretilmiş yerli malı kablo kullanıyorum.@NECBEY abi sizin bir mekan mı var yoksa böyle kıramadığınız arkadaşlara mı destek oluyorusunuz keyfine
Bence amatör değil. Tam profesyonel bir uygulama.Kendime ait dükkanım yok ancak forum üyemiz Tuna oto Mehmet ustanın servisinde yapmaya çalışıyorum, ilk başlarda mevcut tesisat üzerinde onarım yapmaya başladım yaptığım onarım her ne kadar iş görsede mevcut kablolar ve soketlerin özelliğini yitirmiş olması sebebiyle çok sağlıklı olacağını düşünmediğimden dolayı bobin tesisatını orijinali ile bire bir yapmaya karar verdim. Bunun için epey araştırma yapıp kafa yordum, kullandığım kablolar yüksek ısıya dayanıklı özel silikon kaplı orijinalinden çok daha kaliteli ve uzun ömürlü gerçek bakır malzemeden üretilmiş yerli malı kablo kullanıyorum.
Resimde de göreceğiniz üzere tek parça eksiz set halinde hazırlıyorum sonra montajını orijinaline uygun bir şekilde özel bağlayıcı aparatlarla yapıyor, bu şekilde fabrikandan yeni çıkmış gibi en az bir on yıl daha kullanılabilirlik sağlanmış oluyorElimizden geldiğince İhtiyacı olanlara amatörce yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 4113Ekli dosyayı görüntüle 4114
@Matchmaker Bir kaç kabloyu bir araya getirip bağlıyoruz hepsi o kadarBence amatör değil. Tam profesyonel bir uygulama.
@ULuTÜRK-58 Dükkan açmak bizim gibi emekliye büyük gelir böyle iyi bize her yer dükkan@NECBEY Dükkan açınca işler sarpa sarıyor , hobi tarzı güzel.