|
|
|||||||
|
| Genel Hatırlatmalar |
|
VWTURK'ü Twitter'dan takip etmek için tıklayın...
İzmir 2010 Yaza Merhaba Partisi - 18 Temmuz Pazar. Detaylar için tıklayın... |
![]() |
|
|
Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
|
#16 |
|
Forum Sorumlusu
Üye Bilgileri
İsim: Altug D Yaş: 25 Cinsiyet: Bay Meslek: Bilgi Teknolojileri Müdürü Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: A Rh - Araç Bilgileri Marka: Audi Model: A4 2.0 TFSI Quattro |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Alper Altekin Yaş: 25 Cinsiyet: Bay Meslek: Elektrik / Elektronik Mühendisliği Lokasyon: Ankara [ 6 ] Kan Grubu: AB Rh - Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Passat 1.9 TDI Comfortline |
tam ben açacaktım bi aratıyım dedim baktım hazırda var konuyu hortlatıyım dedim. Bu aralar ben de fena sarmaya başladım buna
![]() flight simulator X'in orjinalini piyasada bulamayınca mecbur kopya yüklemiştim ama onda da activate olayını yapamayınca sildim. Şimdi 2004le idare ediyorum... genelde 737-400 kullanıyorum baya alıştım içine ve kontrollerine... uçağı kaldırmada genelde sorun yaşamıyorum çok ani dikeltirsem stall'a kalıyordu artık stall'a bırakmamayı öğrendim. uçağı hep autopilotla uçuruyorum heading kavramını az çok anladım, altitude ayarımı yapıyorum, hızımı ayarlıyorum, GPS ekranından baka baka uçuyorum ancak nav hold switch diye bi tuş var bu ne işe yarar onu bilmiyorum "yaw" "pitch" "trim" nedir bunları bilmiyorum, uçuşa başlamadan önce kuleden izin falan almamız gerekmiyor mu? bunları nasıl yapıyoruz? ayrıca uçak indirmeyi bir türlü beceremiyorum demin de izmirden kalktım tam istanbula incem autopilot vasıtasıyla yüksekliğimi güzel güzel düşürdüm 200feete kadar, yaklaşma çizgisini az da olsa kaçırdım ama toparladım fakat hızı 100knot (185km)'ye indiriyim derken stall'a kaldım ve sahile arka üstü çakıldım...güzide ülkemizde çakılmadığım şehir merkezi ya da deniz kenarı kalmadı... flight lessonlara bakıyorum ancak anlamadığım terimler var ve genelde belirtilen şekilde iniş yapamıyorum...bunun pratik bir yolu yok mudur? bir de ineceğim havaalanının denizden kaç feet yüksekte olduğunu falan nasıl öğrenebilirim? radio stack kısmı falan nasıl kullanılıyor? bunlarla ilgili kısa bilgi verebilecek ya da Türkçe güvenilir kaynak gösterebilecek olan var mı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: entwicklung . Yaş: 27 Cinsiyet: Bay Meslek: Yüksek H.İ.&Reklamcılık uzmanı Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: AB Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Golf |
747 400 ün iniş hızı, boş ağırlıklarda dahi, 40 derece flap la minimum145 knot dur, hava, ağırlık, pist uzunluğu v.s. gibi etkenler bunun üzerinde değişiklik yapar.
Amatör olarak ilgilendiğiniz için size önerim inişlerinizde, spoiler "arm", flap 30, 155-160 knot hız. yaw damper, kalkış öncesi açık olmalıdır. pitch trim klavye ile oynuyorsanız hiç kurcalamayın, yanal ve dikey kaymalar. izinler evet gerekiyor ama bunların hepsi çok çok çok profesyonel olarak yapılıyor online ortamlarda. İnternette bu konuyla ilgili çeşitli forumlar var. googledan aratarak bolca kaynak bulabilirsiniz keyifli uçuşlar |
|
|
|
|
|
#19 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: ALPER SAVAŞ Yaş: 30 Cinsiyet: Bay Meslek: Diğer... Lokasyon: Ankara [ 6 ] Kan Grubu: 0 Rh - Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Polo 1.4 Sportline |
1 ay önce deneme için yükledim...Sonra baktım çok kafa yormak gerekiyor
İşlerimde yogundu geri silmiştim..Şimdi bu konuyu okuyunca yeniden heveslendim Bu arada Metin Abimizin Bahsettiği "Richard Burns Rally" oyunun demosunu yükledim... Hoş oyun fakat bir türlü aracı yolda tutamıyorum Yıllardır oynamadığım oyun kalmamıştır.. Gelin görün ki Bu Richard Burns Rally y a çok gerçekçi ya da ben Yaşlanmışım![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Emre Yüzbaşıoğlu Yaş: 24 Cinsiyet: Bay Meslek: Öğrenci (Üniversite) Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: AB Rh + Araç Bilgileri Marka: Aracım Yok Model: Aracım Yok |
bende oynamaya başladım ama çözene kadar deneme yanılmayla saatlerimi aldı
sonunda o nedir bunedir diye kurcalaya kurcalaya az bişey öğrendim ama inerken pistler ters yerlerde.Tam inicem piste yaklaştım bir bakdım ki iniş takımlarını açmamışım tüm yolcular pert oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: BURAK ÇAPKAN Yaş: 24 Cinsiyet: Bay Meslek: (biyolog + sigortacı ) Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: B Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Bora 1.9 TDI Comfortline |
bir ara bende çok oynadım ama hakkını veremeyince bıraktım
bu aralar yine sardım tabi ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Barış Okat Yaş: 38 Cinsiyet: Bay Meslek: Otomotiv (Garanti) Lokasyon: Ankara [ 6 ] Kan Grubu: B Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Passat 1.8T Comfortline |
Ben 5-6 aydır uçuş yapmıyorum ama, online uçuşlar gerçekten çok zevkli. Uçuş planınızı hazırlıyorsunuz, hostes kahvenizi getiyor (eşiniz yada anneniz oluyor tabi bu) sonra ATC lerin verdiği komutlar doğrultusunda gideceğiniz yere gidiyorsunuz. ATC ler coğu zaman bu işi gerçek hayatta yapan kişiler.(air traffic controller) akşamları da online uçan uçaklara hizmet veriyorlar. Bu işi ciddiye alan çok insan var.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Erdem Ekiz Yaş: 22 Cinsiyet: Bay Meslek: Elektrik / Elektronik Mühendisliği Lokasyon: İzmir [ 35 ] Kan Grubu: A Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Passat 1.8 Comfortline |
747 ile drift yapmayı öğrendim fs sayesinde
![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Mustafa Aytacer Yaş: 26 Cinsiyet: Bay Meslek: 3D & Graphic Designer Lokasyon: Ankara [ 6 ] Kan Grubu: B Rh + Araç Bilgileri Marka: Diğer Model: Diğer |
it dalaşı isteyenler Falcon 4.0 ı denesin arkadaşlar .. burada gerçek F16 pilotlarına karşıda oynayabilirsiniz !! Türkiye de birçok F16 pilotu ve pilot adayı bu oyunu oynuyor ! multiplayer online olarak tavsiye ederim...
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Alper Altekin Yaş: 25 Cinsiyet: Bay Meslek: Elektrik / Elektronik Mühendisliği Lokasyon: Ankara [ 6 ] Kan Grubu: AB Rh - Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Passat 1.9 TDI Comfortline |
Alıntı:
) kullanamıyorum, uçağı autopilot ile yönlendirince baya kolay oluyor uçmak, pitch yaw trim olaylarını da öğrendim kabataslak ama onlara hiç bulaşmıyorum... bu arada dün bi adana antalya uçuşu yapıyım dedim, resmen S çizmek gerekiyo havada, gerçekte sefer var mı 2 şehir arası bilmiyorum ama olması mantıksız olur heralde ,çünkü paso manevra yapıyosunuz... bi de bu 737-400ler 700knot yapabiliyo mu cidden? dün denedim yaptı da yani bug'dır dedim (tabi overspeed uyarı sesi de delirtti beni ama) |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Timur Yaş: 29 Cinsiyet: Bay Meslek: Tercüman Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: A Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Passat 1.6 |
alper kopardın beni güzide ülkemizde çakılmadığım şehir,deniz kenarı kalmadı
![]() ![]() aynen kardeşim bende valla ben türk hava yollarının a340ı düşürdüm 4 motorlu alet varya onu. Evde 2 gün kimse konuşmadı benle. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: entwicklung . Yaş: 27 Cinsiyet: Bay Meslek: Yüksek H.İ.&Reklamcılık uzmanı Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: AB Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Golf |
Alıntı:
güzel güzel alçalmanı yapacaksın hız limitlerine riayet edeceksin piste dönüşünü yapacaksın belli bir vario ile bırakacaksın ineceksin. piste gelirken sağlı sollu ite çeke getirrisen uçağı dşmemek için habire gaz verir sonra ya inemezsin ya duramazsın |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: ugur . Yaş: 25 Cinsiyet: Bay Meslek: Bankacılık Lokasyon: Ankara [ 6 ] Kan Grubu: A Rh + Araç Bilgileri Marka: Volkswagen Model: Polo 1.4 Trendline |
joystick olmadan oynanmıyor hic bende yukledim ama cesna dısında hicbir ucagi ucuramıyorum da indiremiyorum da ,bende klavyeyle anca boyle oynayabiliyorum.
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
VWTURK Üyesi
Üye Bilgileri
İsim: Halil Akın Yaş: 30 Cinsiyet: Bay Meslek: Pilot Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: A Rh + Araç Bilgileri Marka: Audi Model: A3 1.4 TFSI |
Alıntı:
![]() FS iyidir güzeldir ama sadece uçuş aletlerini izlemek öğrenmek ve online yapıyorsanız da hava trafik ve konuşmaları bilginiz açısından iyidir..fakat bizler gibi gerçek hayatta da uçuyorsanız hocalar tarafından pek tavsiye edilmez..çünkü popo hissi denilen sizin uçuştaki el becerinizi yanlış yönde geliştiren yanlarıda vardır...ama dediğim gibi uçuş aletlerini ve sistemlerini öğrenmek için süperdir..ben 737 fms'i ordan çalışarak öğrenmiştim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ayrılmış Üye
Üye Bilgileri
İsim: Oytun ÖZTÜMER Yaş: Cinsiyet: Bay Meslek: ARTM Lokasyon: İstanbul [ 34 ] Kan Grubu: A Rh + Araç Bilgileri Marka: Audi Model: Diğer |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|
|