PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Yan sanayi xenon far taktırmak yasal olarak suçmudur?

emre_cetin
04-11-06, 22:58
3 ay önce arabama taktırdığım 8000k. mavi xenon far için ,Bu gün böyle saçma bi şeyden ceza yedim..Suçun tarifinde : Işık Nizamesine aykırı Mavi ışık.. yazıyor.Gerçekten böyle bir şey varmıdır. Ben bu farı Vw servis dışında yaptırdım. Serviste de aynı işlemi yapıyorlar. Eğer bu suçsa Vw bu farları nasıl takabiliyor?? vw'ye tel. açıp böyle bir ceza yediğimi söylesem. bu cezaya ne gibi bir cevap alabilirim sizce???..cevaplarınızı bekliyorum...

R32
04-11-06, 23:00
Aracina TSE belgeli olmayan hicbir sey takamazsin kagit uzerinde.

SnoWiNtHeCaR
05-11-06, 18:05
Polisin durdurduğuna göre epey göz alıyormuş demek.

vw'ye tel. açıp böyle bir ceza yediğimi söylesem. bu cezaya ne gibi bir cevap alabilirim sizce???

Hem serviste taktırmıyosun hemde servisi arıyosun.Ne gibi bi cevap bekliyorsun bende merak ettim doğrusu.

emre_cetin
05-11-06, 18:17
Yoo ALakası yok herkes taktırıyor.. Ben serviste taktıracaktım ama anlaşamadım.. orada taktırsaydım eğer gene benii polis durduracaktı.. dimi peki madem yasal olmayan bişey servis neden takıyor onu anlayamadım!!!!

uyguntin
05-11-06, 18:31
Diğer açtığın (Kıbrıs) konuda bir yanıt vermiştim Emre.. KKTC yasalarını bilemem ama T.C. yasalarında, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca; aracın orijinal fabrika ekipmanında olmayan ölçü ya da nitelikte bir uygulama, tadilat vb. işlemi yapmak ancak 'onaya' bağlıdır. Tabi bununla baş etmek, saptamak çok kolay değil. Bu nedenle de bazı uygulamalar pas geçilmekte..

ugur89
05-11-06, 19:48
servislerde takılanlar benim bildiğim kadarıyla mercekli farlar.dönüşüm kitleri gerçekten çok rahatsız ediyor.ama merceklilerde böyle bir sorun yok.ayrıca metin abinin de dediği gibi aracın jantlarını bile değiştirmekten ceza bile yiyebiliriz.

Chao
05-11-06, 21:38
suçtur....

Tayfun
06-11-06, 08:00
Aynı şey benimde başıma geldi ama ceza yemedim ve bugün 6000 k olarak değiştiriyorum

YAMAÇ
06-11-06, 08:16
Arabana sonradan taktırdığın her şeyy suçtur '' jant '' bile :(:(

semihx
09-11-06, 07:28
peki bu sonradan taktirilmak istenilen malzemenin, uygunluk raporu gibi bise yokmu? mesela bu jant, su markanin su modeli icin üretilmistir. yanliz o araclara monte edilerek trafige cikabilir gibi.

yani orjinalinden haric biseyler takmak sucsa, bu kadar modifiye parcasi satan yer var. nereye kimse satiliyo bu parcalar?

skylineGTR32
09-11-06, 08:22
şöyle bir kural var bu tür yedek parcaları ithal edebilirsin satabilirsin ama takamazsın çok tuhaf bir durum filim camlarını takmak yasak ama satmak yasal :)

placebo
09-11-06, 08:51
şöyle bir kural var bu tür yedek parcaları ithal edebilirsin satabilirsin ama takamazsın çok tuhaf bir durum filim camlarını takmak yasak ama satmak yasal :)

Böyle bir şey dünyanın başka bir yerinde var mıdır acaba? Tuhaf ötesi...

bps
09-11-06, 10:00
xenon far olan araçlatda otomatik far yükseklik ayarı bulunması zorunludur.Ancak sonradan farlarını xenon a dönüştürenler bunu ihmal ediyor.Bu olmayınca gerçekten karşıdan gelen araç sürücülerinin gözü kamaşmaktadır.