PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : ÖN CAMIM KIRILDI

gns57
30-06-09, 23:46
Aracı alalı 1 hafta oldu arkadaslar nazara geldık heralde hıc bısey yok bugun on camımın kırıldıgını farkına vardım ust sol kose kırılmıs ve gıtgıde acılıyor full kaskom olmasına ragmen anlasmalı servıs olmadıgı ıcın camda camı degıstıremedım baska servıs dısı bı ıstasyona gıttım oda camı bulmaya calısıyor camı degıstırcekler ısallah orjınal gıbı olur bı sıkıntı olmaz bıde ılk bakım 1500 kmdemıydı bızım araclarda...

jackal1905gs
30-06-09, 23:48
hiç meraklanma pug 307 imin camını değiştirtmiştim. fark edemezsin bile.. geçmiş olsun

alibekir
01-07-09, 01:00
bende değişmiştim corolla camını...orjinal olduktan ve serviste takıldıktan sonra no problem...bu arada bizim arabalarda direkt ilk bakım 10.000 de...1000 km bakımı yok artık...

LVN 97
01-07-09, 02:35
hayır yanlışınız var ilk bakım 5 binde sora ana bakım 15 binde çok geçmiş olsun cihan bende geçen nazara geldim heralde minubus geri gelirken çarptı çamurlk ve kapı içeri göçtü :(

Roadrunner
01-07-09, 08:21
arkadaşlar herkeze geçmiş olsun..en kötü kazamız bu olsun...benimde ön cama gecen perşembe kamyon elim kadar taş fırlattı,çatladı sol alt köşede 2yerden...kaskonun camcısı doğuştan ön camı istetti,bugün ellerinde olucak bende aracı bırakıcam...3-4saatlik işi var dediler...bu arada cihan,ön camı orjinal almaya çalış derim mutlaka...ön cam farklı marka olursa,ilerde satacağın kişiye taş çatlatması yüzünden değiştine inandırman zor olabilir..ön camı kırılmış,kazalımı vs diye baya kuşku toplayabilir...bana orjinali takmasalardı kaskoyu bozup yinede orjinali taktırırdım..

TorwaK
01-07-09, 10:03
Aracı alalı 1 hafta oldu arkadaslar nazara geldık heralde hıc bısey yok bugun on camımın kırıldıgını farkına vardım ust sol kose kırılmıs ve gıtgıde acılıyor full kaskom olmasına ragmen anlasmalı servıs olmadıgı ıcın camda camı degıstıremedım baska servıs dısı bı ıstasyona gıttım oda camı bulmaya calısıyor camı degıstırcekler ısallah orjınal gıbı olur bı sıkıntı olmaz bıde ılk bakım 1500 kmdemıydı bızım araclarda...

Çok geçmiş olsun... camın nasıl kırıldığı hakkında fikriniz var mı?

Halil Kara
01-07-09, 10:16
Cam konusunda sıkıntı olmaz, gönül rahatlığı ile değiştirebilirsiniz. Fakat orjinal istiyorsanız yetkili serviste taktırmak daha mantıklı. Yoksa dışardaki camcılar orjinal yerine uğur glass gibi kendi çalıştıkları şirketlerin camını takıyorlar. Sonuçta kaskosu var ve dışarda da serviste de taktırsanız cebinizden birşey eksilmeyecek. Aracınızda yağmur sensörü varsa eğer camı takarken buna dikkat edilmesi sizin için yararlı olur. Bazen cam taktıktan sonra sensörün hassasiyetliğinde değişmeler olabiliyor...

TorwaK
01-07-09, 11:13
Aracınızda yağmur sensörü varsa eğer camı takarken buna dikkat edilmesi sizin için yararlı olur. Bazen cam taktıktan sonra sensörün hassasiyetliğinde değişmeler olabiliyor...

Kesinlikle haklısınız. Yağmur sensörü konusu aklıma hiç gelmemişti.

Halil Kara
01-07-09, 11:31
Kesinlikle haklısınız. Yağmur sensörü konusu aklıma hiç gelmemişti.

Benim bundan önceki 2001 passatımın üzerindeki orjinal camı 7 sene boyunca değişmedi. Zamanla çizilmeler oluştuğu için kaskodan değiştirmek istedim. Bulunduğum şehirde yetkili servis olmadığı içinde boş yere gitmeyeyim burdaki tanıdık camcı ustama değiştireyim dedim. Aracı bıraktım akşam almaya gittiğimde yeni taktıkları camın tam ortasında boydan boya bir çatlak oluşmuş. Naptınız dedim, camı takarken üzerine fazla ağırlık koymuşlar, basınçla cam ortadan çatlamış. Yeni cam siparişi verdiler ve 1 hafta o şekilde bindim. Neyse 1 hafta sonra tekrar yenisi takıldı. İyi güzel derken yolda giderken taaak ayna yere düştü :) Cama aynayı adam gibi yapıştıramamışlar ve ayna yerinden düştü. Tabi ayna kablolu olduğu içinde alıp biryere de koyamadım. Sallana sallana eve giderken bir de yağmur bastırdı, benim yağmur sensörü gereğinden fazla silecekleri çalıştırıyordu, hassasiyeti bozulmuş. Aynada yerinden çıkınca aman Allah ım o pazar günü bana kabus olmuştu. Ertesi gün gittim problemlerin hepsini çözdürdüm ama ağzıma geleni de söyledim... Şimdi o camcının önünden geçmiyorum.. Zaten o araçtada bir gariplik vardı, aracı aldım 3-4 ay kullandım, kaza yaptım ve pert oldu... Zaten bir türlü o aracımın eksiği bitmiyordu...

snowstorm
01-07-09, 12:19

Geçmiş olsun. Buarada ilk bakım 3000 de (yağ kontrolü) sonrası 15000 km'de

ABDULLAH06
01-07-09, 12:27
scirocco cu arkadaşlar geçmiş olsun

thekan
01-07-09, 13:57
Geçmiş olsun dostum.

the_nueva
01-07-09, 14:57
dostum geçmiş olsun servisten yaptırma ne olursa olsun.

Silverbullet
01-07-09, 15:06
gecmis olsun arkadsım sanada raodrunnerıda bu ara TR yollarında cok tas ve onu atan tır var galıba arabayı aldıktan 1 2hafta sonra bnm camımıda bi tır tas atarak nokta yaptı camıımda 1 2 hafta sonra o nokta oldu kocaman bi catlak ALLAhtan bnm sigortam da yılda bir kere cam degistrme hakkım vardı onu kullandım serviste orjınal camıyla degisti ama olmamasını dilerdim tabi ne sizlerin basına gelmesini ne bnm basıma gelmesini gecmıs olsun tekrar

the_nueva
01-07-09, 15:13
neden servisden yaptırma diyorum araçın sağ çamurluk boyattım abi adamlar rck7 boya atmalı gerekirken rck6 kodlu boya atmışlar hiç dikkatsiz davranıyorlar...

gns57
01-07-09, 16:17
zaten bızım aracın orjınal camı dısında yan sanayısını bulamıyolar arac yenı oldugu ıcın yok mecbur servısten alıyo kaskonun anlasmalı camcısıda

the_nueva
01-07-09, 16:45
servisten al abi ama servis'e taktırma gerçekten hiç servis servis değil yani

Silverbullet
01-07-09, 16:58
enes kardesim belki sizin ordaki serviste is yoktur ama her servis kotudur dikkatsizdir die genelliyemeyiz hermarkada olur guzel servislerde vardır kotu servislerde calısanları ve ekibiyle alakalı olan bisiydir bu eyer arkadasın gittigi servisin isciliginden bilgili olmasından eminse bence bi problem olmaz hatta serviste taktırması aracın garantisi acısından daha saglikli olur.

the_nueva
01-07-09, 18:42
abi olay o değil yaa hepsi aynı vallaha 2 araç aldım vw passat maf ettiler ağa ondan diyorum araçlar güzel servis abi 4 yere gittim 4 yer arabı bozarak verdiler hep

büyükbeyaz
07-07-09, 01:09
Geçmiş olsun

gns57
07-07-09, 02:01
aracın on camını degıstırdım orjınal cam takıldı sorunsuz bı sekılde cam takılırkende en acıgından on cam fılmı cekıldı guzel oldu hepınızın ılgısıne tesekkurler...