PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : vw jetta vs honda cıvıc (yenı kasa)

deathactive
31-08-07, 15:34
dun aksam bı tv kanlaında ızledım otokeyf dıe bı programm honda cıvıc ıle vw jettayı karsılastırıolardıı ve honda cıvıc :S kazandıı sızLer ne yorum yapcaksınız bu duruma abıLer

volkswagencıyız sheKLımız yeTer dıorum :D

estoril
31-08-07, 15:39
valla bende izledim o programı cıvıc i birinci seçtiren vatandaşın honda da sadece kullanım kolaylığından seçtiği söyledi zaten yoksa jetta 2 puan önde cıvıc ten önde bi çok konuda

erhan seçen
31-08-07, 15:49
normaldir zaten çoğu insan vw honda rasında takılıyor şahsen bende arabayı şuan değiştiricek olsam hondadan yana kullanırdım tercihimi şu anlık

Halil Kara
31-08-07, 16:26
ne kadar güvenilir bilinmez ama konfor ve prestij yönünden jetta kesinlikle öndedir.
fakat yeni civic de çok yol aldı.özellikle tasarımı ve iç mekandaki kalitesi gerçekten harika.her ne kadar vw sevsemde iyiye de iyi denilmesi gerekir.kokpitteki malzeme kalitesini incelediniz mi bilemiyorum ama gerçekten civic çok yol almış.dış tasarımda da civic daha çok hoşuma gidiyor.modifiyeye epey yatkın.

tv kanalları ve dergilere artık güvenim kalmadı.şu anda sürekli takip ettiğim artık sadece autocar.diğerleri hep yankı davranıyor.özellikle autoshowun testlerinde ve karşılaştırmalarında golf ve jetta hep önde yer alıyor.en iyisi showroom a gidip incelemek ve test sürüşü yapmak gerisi boş..

saygılar...

ademirden
31-08-07, 16:38
Görüntü olarak ve motor teknolojisi olarak bende şu an Honda'yı seçerdim sanırım :)

bbeken
31-08-07, 16:49
En güzeli ikisinide alacaksın :)

kırmızıkız
31-08-07, 16:50
galiba benimde aklımı şu sıralar types çeliyor :S

skylineGTR32
31-08-07, 16:56
galiba benimde aklımı şu sıralar types çeliyor :S
types alcaktan uçmak gibi bir niyetimiz var sanırım :):)

Halil Kara
31-08-07, 17:07
types alcaktan uçmak gibi bir niyetimiz var sanırım :):)

yok be Yaşar.araç yine 1.8 140 hp sadece dışında bodykit ar.dış görünümü çok harika içindede bir kaç değişiklik vardı.geçende Antalya Şenoğlunun garajında vardı bir tane incelemiştim gerçekten çok güzel.

ByHIR@™
31-08-07, 17:18
Görüntü olarak ve motor teknolojisi olarak bende şu an Honda'yı seçerdim sanırım :)

Kesinlikle katılıyorum Altuğ :) Ben Golf ümü almadan önce deli gibi civic arıyordum,Golf ü de zaten şans eseri aldım.Pişman mıyım? hayır,şu an aracıma zevkle biniyorum ve inşallah da uzun bir zaman bu böyle olacak.

ustralı
31-08-07, 20:18
arkadaşlar tamam cıvıc iyi hoş ama .en önemli olumsuz ayrıntısı bana göre yolculuk sonrası bıraktığı YORGUNLUK ...... en kısa mesafe sonrasında bile bende defalarca denememe rağmen baş ağrısına benzer sersemlik yaptı . eski aracım megane 2 bile bu konuda cıvıcten çok iyidi ...JETTA ise her ikisinden de bu konuda rakipsiz ... bursa bartın dönüşünden sonra geceye de katıldığımda ,sanki hiç yolculuk yapmamış gibi eylenmiştim ... cıvıcın en büyük eksisi bu......

mulligun
31-08-07, 20:27
bence 1.6 102 bg , 1.6 fsı mı deseniz kesinlikle civic derim kullanmış biri olarak. ama iş TSI ya döndümü hiç rakip tanımam.1.6 125 bg civic te oldukça iyi bir araba ve vw TSI yapmamış olsaydı kesinlikle hondaya rakip olamazdı.

BALLBREAKER
31-08-07, 20:28
bencede en önemli nokta burada.sürüş konforu yok o aracın.ilhana katılıyoruym, kesinlikle haklısın kardeşim.inanın defalarca sürdüm hondayı, yok olmuyo ve olamazda.jetta varken civic sırasını bekliyecek.bu yapılan testi izlemedim ama hangi kriterlere göre karar vermişler onu anlamış değilim.neticede kararı veren vatandaş bir otoritemi ? yada otomotiv dünyasında bir baronmu ? hiç sanmıyorum iki puan fazla alan bir araç bu vatandaşın seçimiyle nasıl ikinci oluyor ? araba dergilerinin testlerini sorgulamadan önce bunu sorgulamak gerekir.ne sürüş zevkinde, ne ses yalıtımında ne motorda (tsi) vede konforda jettanın yanından bile geçemez.güvenlik olsun sağlamlık olsun ekonomik (ömür) olsun baş edemez diyorum arkadaşlar.saygılar

deathactive
31-08-07, 21:07
adam ıscılık oalrak 2 adamda hondayıı begendıı hondanın ıscılıgıı ve ıc malzemesıı kalıtelıı dedıLer motor olarak ıkısııde ıı dedıler yıne hondayıı sectıLer :D volkswagen groupa duyruluppp kalıtelı ıscılıkkk :D

kartal_8888
31-08-07, 21:11
güzel typer ama jettaya ulaşamaz bence anlamsız buldum:D

Halil Kara
31-08-07, 22:27
adam ıscılık oalrak 2 adamda hondayıı begendıı hondanın ıscılıgıı ve ıc malzemesıı kalıtelıı dedıLer motor olarak ıkısııde ıı dedıler yıne hondayıı sectıLer :D volkswagen groupa duyruluppp kalıtelı ıscılıkkk :D

Acikcasi kullandigin Turkce yuzunden ne demek istedigini tam anlayamadim ama onceki sayfada yazmistim iscilik ve kokpitte kullanilan malzeme olarak kesinlikle civic onde yer alir bunu iddia ederim.

buyrun incelemeyen arkadaslarim icin Antalya Senoglunda cekmis oldugum fotolardan birkacini ekleyeyim.gerci fotoda kalite pek belli olmaz ama yine de incelemeyen arkadaslar icin fikir verebilir.bu sinifta kesinlikle dusunulebilecek bir arac.eger golf ya da jetta olmasaydi kesinlikle tercihim civicten yana olurdu c segmentinde.

fotolardaki arac hb modeli.sedan modelinin sadece hybrid modelini cekmisim idare edin artik...

http://img207.imageshack.us/img207/7351/45088534gb4.jpg

http://img74.imageshack.us/img74/4825/36976407qn0.jpg

http://img74.imageshack.us/img74/8623/38128763ke7.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/3391/27113589kc4.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/8191/23687204kh6.jpg

t&q
31-08-07, 22:36

+snr18

mersoamg
31-08-07, 23:24
Programı bende izledim honda sadece plastik kalitesinde biraz zayıf kaldı diğer yönleriyle adamlar jettadan üstün gördüler

fintail
31-08-07, 23:49
O testler öle olmaz hele bi gelsinler 3-5 yaşına bakalım hangisi ilk hali gibi güp güp kalacak. Gerçi ben ileri görüşlüyümdür bilmem anlatabildim mi :)

AYH 77
01-09-07, 00:41
Honda, hayat onda!!! :)

ReLaX
01-09-07, 11:17
yeni hondanın gerçekten dış görünüm ve kokpiti çok güzel... gel gelelim dış görünüme aldanmayın!! güvenlikte hondaya göre vw herzaman üstün bir otomobil. bence en önemlisi GÜVENLİK. Honda çok; çıtkırıldım bi araba.

estoril
01-09-07, 11:22
yeni hondanın gerçekten dış görünüm ve kokpiti çok güzel... gel gelelim dış görünüme aldanmayın!! güvenlikte hondaya göre vw herzaman üstün bir otomobil. bence en önemlisi GÜVENLİK. Honda çok; çıtkırıldım bi araba.

şimdi çıtkırıldım derken? eski hondalar gibi düşünmeyelim yeni hondayıda objektif olucaz biraz. tamam jetta işçilik kalitesiyle honda dan yine önde tabikide yol tutuş olarakta honda bi puan önde ama yine güvenlikte dediğiniz gibi jetta tek geçilir ama honda çıtkırıldım değil bu kasada

ReLaX
01-09-07, 11:27
şimdi çıtkırıldım derken? eski hondalar gibi düşünmeyelim yeni hondayıda objektif olucaz biraz. tamam jetta işçilik kalitesiyle honda dan yine önde tabikide yol tutuş olarakta honda bi puan önde ama yine güvenlikte dediğiniz gibi jetta tek geçilir ama honda çıtkırıldım değil bu kasada
murat cım eski yada yeni farketmez honda vw göre daha zayıf ve narin bi araba demek istemiştim.. yol tutuş olarak vw honda dan daha iyi bence :party:

estoril
01-09-07, 11:42
murat cım eski yada yeni farketmez honda vw göre daha zayıf ve narin bi araba demek istemiştim.. yol tutuş olarak vw honda dan daha iyi bence :party:

şimdi yavuz bey şimdi eski ya da yeni farketmez dersek bi yere varamayız,bizde vw ciyiz sonuçta yol tutuş olarak ta honda dan daha iyi demişsiniz test sonuçları na bakmanızı tavsiye ederim....:14_2_109[1]:

bluecore
01-09-07, 12:02
her nekadar VW genci olsakta hepimiz bir fiil VW lere binsekte yukarıda arkadaşın dediği gibi yiğidi öldür hakkını yeme. adamlar başarmışlar birşeyleri.

bence honda +++

Arifoglu
01-09-07, 13:52
Bence jetta:)
1.4 170 hp:)
Civic de güzel tabi:)
Ama ben jettanın tipini sevmiyom, sırf o yüzden bile civic derim:)

selcuk76
01-09-07, 15:34
http://img74.imageshack.us/img74/8623/38128763ke7.jpg

Paylaşım için sağol. Çok güzel tasarım..

tatoo
01-09-07, 16:04
bende civic ten yana kullanırdımtercihimi civic daha spor görünüşlü ve malzemekalitesi daha iyi bencede.

chfeng
03-09-07, 13:07
forever civic.
1500 km oldu hergecengun daha hosuma gidiyo.tek benim degil etraftakılerde hasta araca :)

CeM öZeR
03-09-07, 14:02
Eğer motor seçeneklerinin derinliklerine inersek ben direktman jetta diyorum. :)

prometheus
04-09-07, 16:45
Honda Hayat Onda :cool3:

BALLBREAKER
04-09-07, 17:05
civic sedanların type R ları var eğer onlar türkiyeye gelirse 1 numara olur.

kado
04-09-07, 19:19
hondaaa :):):)

ctnbozkurt
04-09-07, 22:08
hondanın lastık ve 120 km cıvarlarında olusan ruzgar sesını kesmedıklerı surece yalan bı araba ama motor teknolojısı olarak bence vw den herzaman onde

Arifoglu
05-09-07, 12:09
Honda Hayat Onda :cool3:
sikayetvar.comda Honda Sorun Onda diyolar:D:D

watchword
06-09-07, 17:37
honda ...

polo_2006
06-09-07, 17:58
Bizde var yeni civic otomatik vites walla 10 numara.ne lastik sesi,ne yol sesi yok.

ahk
06-09-07, 18:04
vw'de daha fazla ses var en azından 1.6 fsi için öyle

enginzorlu35
06-09-07, 20:14
ben arabamı almadan önce hep honda dedim alamadım.ama gözüm hep onda+bmw3 veya5 kasa yaşı kaç olursa olsun.:trafikcanavari:

63owen63
15-09-07, 02:19
honda bu honda.... boş şeyler yok onda.... gözü kapalı alınır bence jettayla kıyaslarsakk

ustralı
15-09-07, 08:15
yol tutuşu iyi demişsiniz. honda kullanmasam inanıcan . ama 140 ın üzerine çıkmaya görün hem havalancam zanndiyorum hem de motor bağırmaktan çatlıycak gibi geliyor bana. en kötü tarafıda uzun yol sonrası bıraktığı yorgunluk hissi.benim için en kayda değer bu nokta. jettamla da aynı yerlerde 180 -200 e çıksamda sadece hafif bir rüzgar sesi TSİ de de tık yok maaşallahı var. ayrıca havalancam hissine kpılmıyorum ,o yüzden her türlü jetta . sadece şunu diyebilirim primeline 8 v lik hitler motorlusu ise CIVIC . fsi midline den yukarı tüm seçeneklerde jetta ....

Berkant_R32
15-09-07, 20:01
bence de honda civic jettadan daha iyi bir araba her yönden.ya hep civic daha iyi diyorum ama kızmıyosunuz dimi??? :dil:

ustralı
15-09-07, 22:56
bence de honda civic jettadan daha iyi bir araba her yönden.ya hep civic daha iyi diyorum ama kızmıyosunuz dimi??? :dil:

heryönden değil bence....ön yargılı olmamak gerekir. ben devamlı ikisine de sık sık biniyorum . cıvıcın şuanda benim jetta tsi me göre tek + sı arka orta tabanın düz olması.birde garanti süresi 6 yıl. geriye kalan tüm kısmı - - - - -.... hep eksi ....:36_1_30[1]:

Berkant_R32
16-09-07, 12:54
heryönden değil bence....ön yargılı olmamak gerekir. ben devamlı ikisine de sık sık biniyorum . cıvıcın şuanda benim jetta tsi me göre tek + sı arka orta tabanın düz olması.birde garanti süresi 6 yıl. geriye kalan tüm kısmı - - - - -.... hep eksi ....:36_1_30[1]:

tsi tabiki iyi olacak sonuçta 140 hp.ama civic 1.8 in tsi dan da daha iyi olduğunu söyleyebilirim.bende her ikisine sürekli biniyorum ve bence civic daha iyi !!!!!! bu benim fikrim

63owen63
04-01-08, 18:09
tsi ile 1.8 civic'i de biraz yaşlanınca karşılaştıralım derim ben.motor ömrü konusunda. aramızda ileri görüşlüler var bende öyleyim

mayham85
04-01-08, 20:07
tsi ile 1.8 civic'i de biraz yaşlanınca karşılaştıralım derim ben.motor ömrü konusunda. aramızda ileri görüşlüler var bende öyleyim

kanka kusura bakma ama benim toledo ile bir 1,8 honda ile çok pis dalga geçtim ışıklarda haberin olsun tsi ile zor karşılaştırılır

suweyda
04-01-08, 23:04
arkadaslar hondanın yakından inceleyen varsa honda nın kasasının ne kadar ince ve esnek oldugunu gorursunuz.hatta dolu yagmur yagdıgında aracın tavan kısmında cokmeler oldugunu biliyormusunuz?

aslan
04-01-08, 23:28
Arkadaşlar vw den şaşmayın yolunuzu şaşırmayın.

muratcantona
04-01-08, 23:42
ya sadece ıs bg ,ekonomı ve goruntu olsa bn hondayı tercıh ederım ... ama olay guvenlık hız yoltutusa gırdımı herzaman vw jetta

crime perfect
04-01-08, 23:59
Golf>jetta>civic
3>2>1

Sir.Büyükyılmaz
05-01-08, 00:04
2008 Honda CIVIC aldık, valla şahsen araç birçok beklentimi karşıladı diyebilirim. Jettada Hondada bence tercih edildiğinde pişman etmicek araçlar...

tatoo
05-01-08, 00:05
ben buna anca şöyle bir yorum yorum yapabilirim.ben ikisinden birini tercih edecek olsam önce gider içine oturur bi 15 dakika dururdum.sürüş pozisyonunu ayarlayıp.her ikisine de bktıktan sonra ikisinide test sürüşü yapardım.anca bundan sonra ortaya çıkar sonuç diye tahmin ediyorum.kafamdan yorum yapsam
görüntü>civic
güvenlik>jetta
konfor>????
performan>???

AR_159
05-01-08, 00:19
şimdi yavuz bey şimdi eski ya da yeni farketmez dersek bi yere varamayız,bizde vw ciyiz sonuçta yol tutuş olarak ta honda dan daha iyi demişsiniz test sonuçları na bakmanızı tavsiye ederim....:14_2_109[1]:

doğru sölüyosunuz eski yeni farkeder ama yol tutuş olarak bir jetta birde civic'i kullanmanızı tavsiye ederim ben 2sinide kullandım.bence jetta daha iyi.kullanınca bana hak vericeksiniz.

yfaero
07-01-08, 18:15
tsi motor söz konusu ise hondaya dönüp bakmam bile...ama deilse tabiki civic ne kadar jettaya göre güvensiz ve kalitesiz malzeme olsada..

63owen63
08-01-08, 02:49
kanka kusura bakma ama benim toledo ile bir 1,8 honda ile çok pis dalga geçtim ışıklarda haberin olsun tsi ile zor karşılaştırılır

1.8 oldugunu nerden anladın emre civic'in,hatback miydi arba?

mayham85
08-01-08, 09:44
1.8 oldugunu nerden anladın emre civic'in,hatback miydi arba?

ewet kanka hb di araba ayrıca sahibi ile baya bi lafladık sonrasında:)

alperti 1.8T
08-01-08, 14:03
sırf fiyatından dolayı içim sinmeye sinmeye civic alırdım resmen mecbur kalırdım çünkü jetta fsi comfortline 42-43 arası ama elegance civic 40a kapatılıyo aradaki 3 milyar 2 senelik kasko tutar yanlış hesaplamıyosam, bi de garanti mevzusu var ki biri 2 yıl dieri 6 yıl, doğuşla ilgili içimden çok güzel şeyler geçiriyorum bu yüzden, orta sedan pazarını eline geçirebilecekken resmen salak bi pazarlama tarzıyla insanları japon arabası almaya mecbur ediyolar

dino
08-01-08, 17:17
Civic in Euroncaptan 4 yildiz alabildigini unutmayin.
Honda da kullanan biri olarak, son derece keyifli ve atak oldugunu söyleyebilirim.
Ancak Honda' da olmayan bir özellik, benim icin cok önemli "sürüsteki tokluk".
O nedenle Jetta diyorum

nafi
08-01-08, 22:20
Honda civic in yorgunluk hissi verdiği doğru bir tesbit bende 2005 civic vardı aynı hissi veriyordu.. Bunun sebebi bence civic in içine fazla tekerlek ve motor gürültüsü almasından dolayı olabilir..şimdi golf sahibi oldum oturaklı ve sağlam vede güvenli olduğu kanısındayım ..esenlikler

stingray
08-01-08, 23:57
Arkadaşlar
2001 Model Honda Civic ve 2008 Model Jetta TSI 140 HP arabam var.
En yakın arkadaşlarımdan biri 2008 Model Civic Premium aldı. Bizzat kullandım arabaya bayıldım fakat Jettanın bence tırnağı olamaz.

Honda'nın 2001 model bile olanının 2008 Model Jetta'ya oranla tek üstünlüğü sıfır hata ile üretilmiş motorudur.
Jetta daha performatik motor yapmış olabilir ama Dünya'da en problemsiz motorların başında Honda gelir.
7 Yıldır Kullanıyorum 2001 yılında aynı zamanda sıfır Golf IV almıştım.
Golf'te klima arızası çıkmıştı, Honda'da şu ana kadar bile hala tek bir tık bile gelmedi.

Honda'nın tüm piyasadaki en büyük artısı bu.
Gelelim yeni Honda'ya,
Tanıdığımız birinin Honda servisi var ve bundan 1 sene evvel Civic'i satıp Jazz almak için sorduğumuzda şu an kullandığımız Honda'nın teknik aksamı 2007 Civic'lerde bile olmadığını belirtmişti.
Yeni Hatchback Civic'lerde şanzuman problemi olduğunu da söyledi ayrıca.
Honda ilk defa bir arabasının içini doğru düzgün yapmış dedirtiyor yeni Civic.
Şu an ki planımız biraz daha bekleyip Honda'mızı satıp yeni Civic ile değiştirmek fakat başından beri dediğim gibi yeni Civic bence Jetta'nın tırnağı olamaz.
Gelelim yol tutuşuna
Honda 2001 100 km hızla 45 metrede duruyordu.
Golf IV 2001 100 km hızla 37 metrede duruyordu.

Bu bundan 7 yıl evvelki Alman teknolojisinin Japon teknolojisine karşı standart fabrika çıkışı bir arabadaki frenaj farkı.
Honda'yı 10.600 YTL'ye aldık Golf'ü 12.600 YTL . Aradaki 2000 YTL ölüm ile yaşam arasında o dönem ödediğimiz fiyat farkıydı sanırım.

Alman detay mühendisidir.
Alman güvenlik uzmanıdır.
Alman konfor uzmanıdır.
Alman ince işçilikte rakipsizdir.

Japon hatasız motor üretme uzmanıdır.
Japon ucuz ve dayanıklı araba üretir.

Honda'nın görünen en büyük eksisi ise gösterge panelinde yatıyor.
Arkadaşlar insan beyni ANALOG işler DİJİTAL değil.
Hız göstergesini ANALOG yapan zihniyet asla sürüş güvenliği konusunda uzman olamaz.
Neden mi?
Çünkü analog çalışan insan beyni devir saati ve hız göstergesinin parallelik esasına ve 270 derecelik gösterge dairesi içerisinde ibrenin hangi rakkamı gösterdiğine aldırmaksızın ne kadar mesafe aldığını(ibrenin) anlar.
Bu insanın göstergeye bakmadan göstergeyi okuması ve arabanın gösterge limitlerinde nerede olduğunu görmesini sağlar. Bu insanın yaradılışında vardır.

Dijital göstergede kaçla gittiğinizi ve araba limitine göre ne kadar mesafe aldığınızı anlayamazsınız. Onu anlamak için yoldan gözünüzü ayırıp adam akıllı okumanız gerekir. (Burada mesafe derken gidilen uzaklık değil aracın gösterge panelindeki 270 derecelik dairesel bölümde ne kadar mesafe aldığını bahsetmeye çalışıyorum).

Sonuç olarak Jetta kıyaslamasında Civic bence hep geride kalacaktır.
Ama Jetta'nın haricinde sadece Civic'i tek olarak düşünürseniz çok güzel bir araba olduğunu düşünüyorum.

Sevgiler

selimünal
09-01-08, 22:53
her iki aracıda detaylı olarak sitelerinde inceledim hondanın baz versiyonunda donanım beni tatmin etmedi ama vw(fsi-tsi) ile fiyat olarak karşılaştırınca honda bu ülkede tutulur.servisi nasıldır bilmiyorum ama 6 yıl garanti hiçte azımsanacak birşey değil bence.bu fiyat garanti ve sorunsuz motor ile honda tam bir orta sınıf arabası zamanla daha çok tutulacagına inanıyorum.trafiktede çok sık görmeye başladım.hondanın en büyük eksiği toyota gibi bir dizel seçeneği sunamaması.sonuç olarak dizel ve tsi hariç tutulmak üzere honda

muratcantona
09-01-08, 22:57
her iki aracıda detaylı olarak sitelerinde inceledim hondanın baz versiyonunda donanım beni tatmin etmedi ama vw(fsi-tsi) ile fiyat olarak karşılaştırınca honda bu ülkede tutulur.servisi nasıldır bilmiyorum ama 6 yıl garanti hiçte azımsanacak birşey değil bence.bu fiyat garanti ve sorunsuz motor ile honda tam bir orta sınıf arabası zamanla daha çok tutulacagına inanıyorum.trafiktede çok sık görmeye başladım.hondanın en büyük eksiği toyota gibi bir dizel seçeneği sunamaması.sonuç olarak dizel ve tsi hariç tutulmak üzere honda

ki tutuluor honda ve bncede cok guzl bı arac hatta almayıbıle dusunuorum yanı ... 6 yıl garantı demek adamlar arabasına sonuna kdr guvenıo sonucta 5 yıl fln bınılır normal olarak bı arabayaı bnm dusuncem budur kımse yanlıs anlamasım bnm arabamda 10 yasına bastı :D

gni_GTI
10-01-08, 05:17
Bu ne yaaa! Yakında sitede VW'ci kalmayacak...:D

cityrabbit_59
10-01-08, 19:24
Arkadaşlar vw den şaşmayın yolunuzu şaşırmayın.

Katılıyorum..:)

ademirden
10-01-08, 19:36
Herkes istediği aracı alır biner, bize de hayırlı olsun demek düşer..
Burası VWTurk :)

63owen63
11-01-08, 21:17
Katılıyorum..:)

başka bir markayı begenmek yada olumlu yönde eleştirmek vw turk forumunda yapılmaması gereken bir şey degilki herkes begenisini tabiki söyleyebilir.aksine honda vs vs markalar nekadar kendilerini geliştirir rekabet içine girerlerse pazardan pay kapmak için daha fazla hizmet sunmak durumunda olacaklar.bu da müşterinin yani bizlerin iyiligine:)hatırlarsanız poloda abs konusunu nasıl tartışmıştık forumca. belkide abs opsiyon olmaktan cıkar böylece:)

muratcantona
12-01-08, 01:24
Bu ne yaaa! Yakında sitede VW'ci kalmayacak...:D

yakında hondaturk olr:P:P saka bıyana harbı vwden sasma hondaya bınme derrım :D ama guzel yapmıslar aadamalrda neyse bulandırmım konuyu :D VW :lalalalala: :D:D:D

KARSUM
12-01-08, 08:18
Merhabalar. İki gün önce arkadaşım yeni sedan Civic aracını teslim aldı. Otomatik vitesi direksiyondan kullanılan, sunroof lu, deri koltuklu filanlı falanlı 1.6 125 bg lik bir araba. Çok uzun süre VW alması konusunda şakayla karışık telkinlerde bulundum. Tabi dinlemedi, koymuş kafasına. Yarı Hondacı bir kişi kendisi..
Neyse, getirdi aracı, tura çıktık, gezindik biraz. Belki biraz fanatizmden olabilir ama, hiç benzemiyor. Mp3 player veya sunroof veya diğer ufak tefek donanım ayrıntıları önemli değil, koltuğa oturduğunda kendini arabada hissetmek önemli, bunun farkına vardım.
VW reklamlarının sonunda çıkan ifade çok şey söylüyor sanki: Das Auto :)

Berkant_R32
12-01-08, 14:05
autoshow dergisinde de golf ile o kadar araba karşılaştırılmıştı. mercedes a serisi,bmw 1 serisi,mini,volvo gibi arabaların hepsini geçti ama bi honda hb yi geçememişti..civic daha iyi galiba...

63owen63
13-01-08, 20:28
aslında arkadaşlar hepsi bir yönden digerinden üstün olabiliyor,kimi ekonomik oluyor,kiminin bagaj büyük oluyor kimi daha donanımlı,kimi daha kaliteli parça kullanılmış,kimininde işçilik...ama hayatımızı güzelleştiriyorlar bir şekilde:)

ugurkoyuncu
13-01-08, 20:33
her ikisini de test etmiş birisi olarak civic diyorum ben. Ama jettanın verdiği sağlamlık hissi civic de yok

yufka yürek
13-01-08, 20:35
Yeni teknoloji araçların hepsi aşağı yukarı aynı, aralarında keskin uçurumlar kalmadı.

kkutoglu
18-01-08, 16:42
servis acısından ve 2. el acısından da bakmak gerek bence.honda yeni bir model cıkardıgında eskisini çok eziyor buda bir eski kasanın değerinin çok düşmesine neden oluyor.Ama benim bu konudaki tercihim jetta olurdu alışmışız bir kere vosvosa :)

ademirden
18-01-08, 16:46
VW reklamlarının sonunda çıkan ifade çok şey söylüyor sanki: Das Auto :)

:alkis:

Bu sözü alkışlarım sevgili meslektaşım..

mozdal
18-01-08, 23:53
Fanatiklik yapmak istemem ama camlarında da şişecam duracam yazan arabayı jettaya tercih etmem:) ( Bunu yazmamdaki amaç civic i kötülemek değilidr bilakis bir aralar hastası idim civic in:))

DiAbLo
19-01-08, 00:20
Fanatiklik yapmak istemem ama camlarında da şişecam duracam yazan arabayı jettaya tercih etmem:) ( Bunu yazmamdaki amaç civic i kötülemek değilidr bilakis bir aralar hastası idim civic in:))

niye? illa yabancı malı mı olcak? Tr de üretilen cam uzaydan gelen bir malzemeden mi üretiliyor? Tüm dünyaya borcumuz var, üzerine bir de yabancı mal kullanma sevdamız...yazık..

AutoClub
19-01-08, 00:32
Arkadaşlar araba alacaksanız ilk önce yedek parça fiyatını araştırmanızı tavsiye ederim. Bugün bizim servise HONDA CRV geldi bayan müşteri tavsiye üzerine. Rolanti ayarlayıcısı tespitini koymuşlar bende yetkili servise sordum 900 YTL bir fiyat aldım. Yani nedir bu kadar değerli olan. Honda alacak arkadaşların ilk önce çok çok iyi araştırma yapmasını tavsiye ederim honda kötü demiyorum ama yedek parça fiyatları çok yüksek ve alternatif olarak yansanayi malzeme bulmakta zorluk çekersiniz.

mozdal
19-01-08, 10:35
niye? illa yabancı malı mı olcak? Tr de üretilen cam uzaydan gelen bir malzemeden mi üretiliyor? Tüm dünyaya borcumuz var, üzerine bir de yabancı mal kullanma sevdamız...yazık..

Yukarıda da belirtmişim beyefendi buradaki amacım malı kötülemek daha ötesinde türk malını kötülemek asla değildir. Ayrıca öyle olsa bile neden ayıplıyorsunuz bunu tercih meselesidir isteyen istediğini alır, kullanır. Benim demek istediğim sadece ikisi yanyana koyulsa buna daha iyi diyeceğimdir (otomotiv sektöründe almanların daha iyi olduğuna inanıyorum) . Emin olun birçok ürünü "özellikle de tekstil" yerli malı ağırlıklı kullanıyorum ve kalitesinin da daha iyi olduğuna inanıyorum. Böyle ufak şeyler için lütfen kırıcı olmayalım.:6_18_5[1]:

DiAbLo
19-01-08, 16:07
Yukarıda da belirtmişim beyefendi buradaki amacım malı kötülemek daha ötesinde türk malını kötülemek asla değildir. Ayrıca öyle olsa bile neden ayıplıyorsunuz bunu tercih meselesidir isteyen istediğini alır, kullanır. Benim demek istediğim sadece ikisi yanyana koyulsa buna daha iyi diyeceğimdir (otomotiv sektöründe almanların daha iyi olduğuna inanıyorum) . Emin olun birçok ürünü "özellikle de tekstil" yerli malı ağırlıklı kullanıyorum ve kalitesinin da daha iyi olduğuna inanıyorum. Böyle ufak şeyler için lütfen kırıcı olmayalım.:6_18_5[1]:

"tercih meselesidir", isteyen istediğini ayıplar.."yukarıda" açık açık belirtmişsiniz camında şişecam veya duracam yazan diye..kırıcılıkla da alakası yok, eleştirmek kırıcı olmak değildir..

badumania
28-01-08, 09:52
VW bence daha ağır duran bir otomobil ama yeni civic de çok çekici kardeşim tamam vw ciyiz ama adamlar yapmış..

ÖZÜM
28-01-08, 11:40
abi şimdi bana kalsa jettadan şaşmam ama galiba hatta galiba değil cıvıc ın performansı daha üstün 125 hp ama olsun jetaa sonuçda vw NE DEMİŞLER VW DEN ŞAŞMA:D hem işcilik kalite olarakda jetta derim

mayham85
28-01-08, 11:43
abi şimdi bana kalsa jettadan şaşmam ama galiba hatta galiba değil cıvıc ın performansı daha üstün 125 hp ama olsun jetaa sonuçda vw NE DEMİŞLER VW DEN ŞAŞMA:D hem işcilik kalite olarakda jetta derim

performans istiyorsan bir kaç teklik daha koyup 170 lik alcan sonra sokaklarda civic deil accord arıyacan rezil etmek için

KaTaMaaRa
28-01-08, 11:53
honda dakı motor suan hıc bı aracta yok gıbı bısı adamlar 1bucukmılyon kılometre motorun gıdecegnı soluyorlar bu da buyuk bı yarar yanı boş gecılcek bırsey deıl fakat kasa olarak vw saglamlıgında deıl ayrıca dıs gorunusu de ve modıfıyeye de cok guzel gıden bı aractır honda

mayham85
28-01-08, 11:57
honda dakı motor suan hıc bı aracta yok gıbı bısı adamlar 1bucukmılyon kılometre motorun gıdecegnı soluyorlar bu da buyuk bı yarar yanı boş gecılcek bırsey deıl fakat kasa olarak vw saglamlıgında deıl ayrıca dıs gorunusu de ve modıfıyeye de cok guzel gıden bı aractır honda

isterse 1 trilyon kmgitsin ama kaportası olmayan kaportası zorlasan250000 gitmes
sen seatım topiğinde 06 gna 67 adlıkonuya bak 220000 kmde bi vosvos nasıl gör

KaTaMaaRa
28-01-08, 12:03
isterse 1 trilyon kmgitsin ama kaportası olmayan kaportası zorlasan250000 gitmes
sen seatım topiğinde 06 gna 67 adlıkonuya bak 220000 kmde bi vosvos nasıl gör

eer ben aracın gıttıgı km ye gore arac alsaydım suan caddy kullanıcısı olmaz bı honda kullanıcısı olurdum her yonden + ları oldugu ıcın vw kullanısıyım yanı burda hondaya karsı bı partızanlık yok sadece bılgılerımı paylasmak ıstedım o kadar... Saygılar!

mayham85
28-01-08, 12:05
eer ben aracın gıttıgı km ye gore arac alsaydım suan caddy kullanıcısı olmaz bı honda kullanıcısı olurdum her yonden + ları oldugu ıcın vw kullanısıyım yanı burda hondaya karsı bı partızanlık yok sadece bılgılerımı paylasmak ıstedım o kadar... Saygılar!

işte bizim ortak noktamız :)
saygılar

atakul
26-03-08, 11:03
Arkadaşlar civic kullandım geçenlerde bi arkadaşım aldı. Çılgın bi araba çok seri ve malzeme kalitesi de gerçekten çok iyi olmuş. Ömür olarak zaten vw bi japon arabasıyla baş edemez bunu herkes bilir. Adamlar 6 sene garanti veriyor arabaya. Passatı satıp almayı düşünüyürom hatta. Civic Jetta dan bu sefer daha iyi olmuş.

mayham85
26-03-08, 11:26
Ömür olarak zaten vw bi japon arabasıyla baş edemez bunu herkes bilir.
.

bence burada yanılıyorsunuz nerde 2001 model olupda benim toledom kadar ii durumda 230000 km devirmiş honda hani arasan bulamzsın ömür de hiçbir japon bir alman olamaz bu saçma japon dalaveresinden kurtulun araba demek sadece motor demek değildir bir araba herşeyi ile bir bütündür kaportası ve herşeyi ile kusura bakmayın ama siz passatı satıp alın civici sonra allah göstermesin bir kaza yaptığınız zaman aklınız başınıza gelir tabii hala yaşıyor olursanz

emrhnu
26-03-08, 22:00
Valla gerçekten tarafsız yorum yapmak gerekirse honda görünüm olarak gerçekten çok süper gözüküor jetta onun yanında çok basitmiş gibi kalıyo ama iç tasarımı jettanın daha güzel ve bence 2 arabada mod'a açık jettayıda gli ye benzetmeye başlarsanız çok çekici ve güzel oluyor bence.Kullanım olarak bizde 1.6 8v var gayet güzel gerçi daha uzun yola çıkamadık ama tsı dan iyidir çünkü bence tsı ların motor omru çok kısa olucak ve bır sorun çıkardığında servıs masrafları fazla olucak.Honda nın kullanımı hakkında bır bilgim yok daha kapı kolunu bile tutamadım malesef:d
saygılar

BALLBREAKER
27-03-08, 19:06
Sevgili Emirhan kardeşim, daha hondaların kapı kolunu bile tutmadığın için honda hakkında yoruma giremiyorsun ! haklısın.
Ama hangi mantığa sığınarak artık eskimiş bir teknoloji olan 1.6 lt'lik 8v lık bir motorun TSİ dan daha iyi olduğunu idda ediyorsun ?
Sanırım senin dünyadan haberin yok kardeşim.Eğer bu motor iyi olmasaydı VW bunu yaygınlaştırmazdı tüm modellerinde, hatta VW grubuna ait diğer markalardada (Seat, Audi, Skoda).
Senin kullandığın motor günümüzde artık çok eskidi, TSİ kullanmadan, senin değiminle uzun yola çıkmadan yani teorik olarak hiç bir tespitte bulunmadan böyle bir idda da nasıl bulunabiliyorsun ?
Motordan ne kadar iyi anladığın belli oluyor.Eminim VW markasının araştırma ve geliştirme departmanında senin gibi arkadaşlara ihtiyacı vardır, en azından bu motoru üretime sokmadan engel olursunuz ve ürettirmezsiniz o zaman firma milyonlarca EURO zarar etmez değil mi ?
Sevgili kardeşim VW bu motoru geliştirmek için bir dünya para harcamış ve bu motorun 300.000 km testini yapmış, açıkladığı sonuç ise "SORUNSUZ" bir makina olduğu yönündeidi.Tabii ki arızalar meydana gelir ama bu hemen o motoru kötülemek anlamına gelmez.
Senin tabirinle bu motorun ömrü çok kısa olacaksa niye bu motoru Passata, Jettaya, Golfe, Tourana, Sciroccoya ve Eosa uygulamış ?
Bunu hiç merak etmedin herhalde.
Zaten japon otomobili ile Alman otomobilini kıyaslamak bile gereksiz bana sorarsan !
Şöyle bir 10 yıl geriye bak bakalım.Kaç tane eli yüzü düzgün civic yada accord görebileceksin ?
Bir de 10 yaşındaki Passatlar ve Golflere bak bakalım hangisi daha diri duruyor ?
Umarım en kısa zamanda jettanla uzun yola çıkıp arada farkı (ki TSİ olmadan nasıl kıyaslayacaksın) bizimle paylaşırsın !
Selamlar.

AR0674
27-03-08, 21:30
Öncelikle Honda Civic yol tutuş konusunda çok zayıf bir otomobil.Defalarca bindim kullandım hep aynı sorunla karşılaştım.Jetta 'daki sorunsuz yol tutuşdan eser yok.Civic dış görünüm açısından etkileyici bir araç fakat iç tasarımı çok basit.vw'nin ağırlığı Honda 'da yok.Motor konusunda ise vw'nin 2006 yılının en iyi motoru seçilen TSİ motoru tartışmasız çok üstün.Honda'nın 125 hp'lik motoru diğer 1.6 motorlarla kaşılaştırılabilir fakat TSİ motorla asla.
Sonuç olarak jetta ve civic aynı sınıfta yer alsalar da Jetta daha üst sınıf bir araç imajı çiziyor.

drmatador
27-03-08, 21:35
sevgili arkadaşım , sen her yayınlanan tv programına kapılıpta markalar arasında yanlış kanılara varma . ben her iki aracı da ilk çıktığı günlerde test ettim . tamam honda çok başarılı bir yeni kasa üretti ve özellikle motor konusunda da oldukça güçlü bir marka , fakat geri kalanına bakarsan hiçbir zaman vw kalitesine ulaşacak bir otomobil üretmiyor. civic benim gözümde jettanın kapısı bile olamaz . eğer estetik kaygıların dışında diğer özellikleri de göz önüne alırsan jetta yı tercih etmeni tavsiye ederim . honda yalnızca çılgın bir motor üretmiş ve sadece estetikle göz boyamaya çalışıyor .

darkness97
30-03-08, 15:25
benim araç "01, bi arkadaşım kendi "05 full civiği ile karşılaştırmıştı, yüz ifadesini söylemeye gerek yok.:)
şimdi yeni kasada öyle bi "jump" yapmışki bırak yakalamayı vw'den öne geçmiş... öyle mi?? :) jettanın bagajı yeter, civicte hatchback arabalar gibi bagaj var, dışarıdan pekte güven vermiyo, motor iyi ama çok yüksek devirlerde max güç ve torka ulaşıyo, 4-5000 devirde mi kullanacaz hep, bence önemli olan 3000d/d civarındaki değerler...

serkan1989
02-04-08, 16:20
jetta comfortlıne bence ozellık bakımından daha ustun hondada fakat hondanın ıc mekan kalıtesı daha ıyı.

emrhnu
02-04-08, 20:28
sevgili arkadaşım soöylediklerinde haklısın(ballbreaker)
Ama ben TSI motor için performassız demedım emınımkı çok performaslıdır.
Ama ufak araştırmalar sonucu en ufak bir arızada yerinden hareket ettirilemediği ve çok büyük maliyetlere yol açtığıdır.Yoksa gerçekten VW gibi bi dünya markası araştırıp tartıp değerlendirmeden piyasa böyle bi motoru sürmez.
Ve yine araştırmalar sonucu 1.6 8v motorun 600.000 i devirebildiğini söyleniyor.
Bizde o yüzden eski ama sağlam motoru seçtik.Tabiki bende bi TSI'ımız olsun isterdim ama performansı daha düşük ve içimize yatan arabayı seçtik....
Bu arada cıvıc ile jetta tabiki kıyaslanamaz almanın kalıtesı,sağlamlığı,güvenilirliği,yakıt tasarrufu civic ile kıyaslanamaz....
Saygılar

emrhnu
02-04-08, 20:31
V e eğer 1.6 8v motor kötü olsaydı VW hâlâ ürün gamında bu motoru bulundurmazdı...
Saygılar

stingray
25-04-08, 20:26
Arkadaşlar
Bu hafta eşime sıfır Honda Elegance Otomatik 1.6 125 HP aldık.
Size şunu söyleyeyim bu araçtan 10 tane yan yana koyun 1 tane Jetta etmez.
Tamam iyi hoş Honda gerçekten eski Civic'lere göre kendini çok aşmış ama parça kalitesi, yol tutuş, ivmelenme, sessizlik, direksiyon hakimiyeti, vites geçişleri vs hepsinde Jetta'nın yanında sınıfta kaldı.

Yol bilgisayarı ise tam komedi. Yahu motosikletimde bile daha kapsamlı yol bilgisayarı var ki Scooter netice motor.

Yanlış anlaşılmasın tek başına Honda gerçekten çok şahane otomobil yapmış ama Jetta ile kıyasa gelince hiçkimse kusura bakmasın Honda'nın 6 Yıl garanti verene kadar 40 yıl ekmek yemesi lazım :)

Sevgiler

aggee
23-05-08, 01:43
arkadaşlar bizde bir alman sağlamcılığı tutturmuş gidiyoruz..acaba buraya getirdikleri vw ile almanyada trafiğe çıkanlar aynı mı..yoksa bize burda vw diye kalitesiz malzemelerle kandırıyorlarmı..biz vw diye iyi yapar sağlam yapar diyoruz peki bu jetta n-capta kaç yıldız almış ayrıca ncap testlerine bakarsınız renaultlar 5-6 modelde 5 yıldız almışlardır nasıl oluyor almanlar daha sağlamdı..ama fransızlar alıyor bu ncap testlerini biz kullanıcılar olarak biraz daha objektif olalım ayrıca vw servislerinin bir çoğunun laçka olduğunu biliyorum.bir arkadaş parça fiyatları demiş vw nin parçaları çok mu ucuz acaba?

bence jettayı çok abartmayın o kadar da konforlu ve kaliteli bir araba değil..hep motor seçenekleri olarak ta tsi motoru söylüyorsunuz 102 bg-115bg lik vardı daha yakın zamana kadar tsi olmasa ne yapacaktı vw..ayrıca vw diye fiyatlarını acayip kasıyorlar bence nasıl olsa türkiyede vw ci çok kaptır gitsin..bir ara opel öyleydi..

mayham85
23-05-08, 01:49
arkadaşlar bizde bir alman sağlamcılığı tutturmuş gidiyoruz..acaba buraya getirdikleri vw ile almanyada trafiğe çıkanlar aynı mı..yoksa bize burda vw diye kalitesiz malzemelerle kandırıyorlarmı..biz vw diye iyi yapar sağlam yapar diyoruz peki bu jetta n-capta kaç yıldız almış ayrıca ncap testlerine bakarsınız renaultlar 5-6 modelde 5 yıldız almışlardır nasıl oluyor almanlar daha sağlamdı..ama fransızlar alıyor bu ncap testlerini biz kullanıcılar olarak biraz daha objektif olalım ayrıca vw servislerinin bir çoğunun laçka olduğunu biliyorum.bir arkadaş parça fiyatları demiş vw nin parçaları çok mu ucuz acaba?

bence jettayı çok abartmayın o kadar da konforlu ve kaliteli bir araba değil..hep motor seçenekleri olarak ta tsi motoru söylüyorsunuz 102 bg-115bg lik vardı daha yakın zamana kadar tsi olmasa ne yapacaktı vw..ayrıca vw diye fiyatlarını acayip kasıyorlar bence nasıl olsa türkiyede vw ci çok kaptır gitsin..bir ara opel öyleydi..

sen hayatında kaç tane kazalı vw ve başka marka araç gördün merak ediyroum ben bizzat kendi aracımı perte çıkaran kardeimden biliyorum ne kadar sağlam olduğunu.
ayrıca benim golf aracım fsi idi o motor bile 1,6 125 bg hondaları oyuncak gibi oynatıyor 8V 102 bg dediğin araç bile bir çoğunu ezip geçiyor beğenmiyorsan git al pejonu hondanı ilk kazadan anlarsın farkı.
bu arada parça fiyatları olarak bakımlarda bir honda yada pejodan daha uygun olduğu kesin.

DiAbLo
23-05-08, 01:53

yazdıklarınızı okuyorum da......bilmeyen biri için gerçekten yanlışa düşürebilcek türden..
Jetta nın NCAP de 5 yıldızı var..Renault modelleri de 5 yıldıza sahip, zaten Renault modelleri VW den daha önce 5 yıldızlarına kavuştular..kimse bunu inkar etmiyor ki, ama şöyle bir durum var, sonuçta Renault XYZ ve VW Jetta 5 er yıldız aldılarsa eşdeğer güvenliğe sahiptirler..

Malzeme olayına gelince, Almanya da yola çıkanlarla Türkiye'de yola çıkanlar aynıdır, Jetta Meksika üretimi olduğu için işçilik sorunları olduğu herkes tarafından biliniyor..

Motor konusundaki yorumunuza sadece gülüyorum..ne demek TSİ çıkmasaydı ne olacaktı? O zaman bütün firmalara aynı şeyi söyleyelim, VTEC olmasaydı Honda ne olacaktı? VANOS olmasaydı BMW ne olacaktı, vs, vs..yeni teknoloji çıkınca eskiler kaldırılır, yeniler kullanılır, eski teknolojiden yeni araç için bahsetmek ne kadar mantıklı sizce??

63owen63
23-05-08, 01:59
jetta banada cok qüven vermiyor.biraz hayal kırıklıqına ugradım desem yeridir.civicte güzel araç yalnız cekici ve yeni nesil qörüntüsü bazı şeylerin önüne qecebiliyor.iç tasarım olarak jetta cok cok daha kaliteli olduğunu belli ediyor

aggee
23-05-08, 02:01
ben zaten jettanın kaç yıldız aldığını sordum..benim demek istediğim hep almanlar sağlam ya ondan bahsediyorum. renaultlar nasıl aldılar bu yıldızları yoksa almanlar geri mi kaldı..sizin mantığınızdan düşünürsek..ben tsi için herkes tsi dan bahsediyor bu motor turbolu bir motor yani honda karşılaştırmasında ne kadar doğru bunu da ondan yazdım..anlamak isterseniz

aggee
23-05-08, 02:04
sen hayatında kaç tane kazalı vw ve başka marka araç gördün merak ediyroum ben bizzat kendi aracımı perte çıkaran kardeimden biliyorum ne kadar sağlam olduğunu.
ayrıca benim golf aracım fsi idi o motor bile 1,6 125 bg hondaları oyuncak gibi oynatıyor 8V 102 bg dediğin araç bile bir çoğunu ezip geçiyor beğenmiyorsan git al pejonu hondanı ilk kazadan anlarsın farkı.
bu arada parça fiyatları olarak bakımlarda bir honda yada pejodan daha uygun olduğu kesin.

arkadaşım senin perte çıkmış araban tamamen sigorta oyunu resmini gösterdin bana düşük hızda olmuş bir kaza devamlı onu anlatma...karşı taraf 80 senin aracın hızı da 40 mış aracın da hafif sağından almışsın darbeyi ben görüyorum kardeşim kazalı arabada görüyorum oto sanayilerde merak etme...o oyuncak gibi hondayı oynatmasına kullanıcıya bağlıda olabilir.

DiAbLo
23-05-08, 02:09
ben zaten jettanın kaç yıldız aldığını sordum..benim demek istediğim hep almanlar sağlam ya ondan bahsediyorum. renaultlar nasıl aldılar bu yıldızları yoksa almanlar geri mi kaldı..sizin mantığınızdan düşünürsek..ben tsi için herkes tsi dan bahsediyor bu motor turbolu bir motor yani honda karşılaştırmasında ne kadar doğru bunu da ondan yazdım..anlamak isterseniz

anlamak istemeyle alakası yok, haddinizi aşmayın...

sonuçta iki farklı markadan bahsediliyor..şu anda fiyatlardan haberim yok ancak, eğer Jetta TSİ ile Civic in herhangi bir modeli aynı fiyatsa TSİ dan bahsedilecektir..aa bu turbolu, atmosferikle karşılaştıramayız mı dememiz gerekiyor?

mayham85
23-05-08, 02:14
arkadaşım senin perte çıkmış araban tamamen sigorta oyunu resmini gösterdin bana düşük hızda olmuş bir kaza devamlı onu anlatma...karşı taraf 80 senin aracın hızı da 40 mış aracın da hafif sağından almışsın darbeyi ben görüyorum kardeşim kazalı arabada görüyorum oto sanayilerde merak etme...o oyuncak gibi hondayı oynatmasına kullanıcıya bağlıda olabilir.

n-cap diyip duruyorsun n-capte kaç la çarpıyro araçlar ?
bu kazada toplam moment hesabında alınacak hız 120 km/s (n-capte 66 km/saattir iki katı yani)dir yani iki aracın hızlarının toplamı sigorta oyunu dediğin olayda aracın tasarımı ile alakalı komple ön konsol ve hava yastıkları yetkili serviste olması durumda otomatikman perte çıkartıyor zaten diğer hasarlarla aynı kazayı başka marka da olsa ve bu kadar az fiziksel hasarla kurtulsa anlarım ama evim sanayinin içinde hergün görüyoruz diğerlerini

aggee
23-05-08, 02:14
ben haddimi iyi bilirim öncelikle onu belirteyim öyle bir durumda yok alınganlık yapmayın..

tsi 122 bg ile 125 bg honda arasında 1000 ytl fark var jetta daha pahalı

mayham85
23-05-08, 02:15
ben haddimi iyi bilirim öncelikle onu belirteyim öyle bir durumda yok alınganlık yapmayın..

ee daha güvenli olmasının farkı 1000 ytl yeterli bir fark.

DiAbLo
23-05-08, 02:17

alınganlıkla alakası yok, umrumda da olmaz, "anlamak istersen" lafınız gereksizdi..

konuya dönelim...tamam o zaman, bence 1.4TSİ daha mantıklı..performans olarak, vergi avantajı ve yakıt tüketimi yönlerinden..bu durumda niye hala FSİ ın sorunlarına bakalım ki? sonuçta bugün Jetta mı Civic mi diyecek bir insan TSİ ile Civic i karşılaştıracak, FSİ ile değil..

aggee
23-05-08, 02:20
zaten ben jetanın güvenliği ve motor performansı hakkında bir yorumda bulunmadım..başka eskiklerinden bahsettim güvenlik olarak 5 yıldız almış araç hakkında bir sorunum veya şikayetim yok konu başka yere kaymaya başladı..

mayham85
23-05-08, 02:27
zaten ben jetanın güvenliği ve motor performansı hakkında bir yorumda bulunmadım..başka eskiklerinden bahsettim güvenlik olarak 5 yıldız almış araç hakkında bir sorunum veya şikayetim yok konu başka yere kaymaya başladı..

hocam sana bir örnek vereyim bir kaç hafta önce passat tsi aldık.
ilk yakıt değerleri yüksekti ama motor kendine gelmiş anlaşıla babamdan raporlar gelio 60 lt benzinle 1500 kg passat (ruhsatta 1463 kg yazıo) 1150 klm yol yapmış neredeyse dizel gibi şimdi biz onun dizelini alsaydık fiyat olacaktı 75 80 bin ytl müşteride aynı şekilde bir vw bayisine gittiği zaman aynı şeyi söyleyecekler tdi alırsan 52000 ytl tsisini alırsan 42 aradaki 10 bin ytl ile kabaca bir hesapla 2 3 senelik yakıt ve vergi farkını çıkartırsın. yani sen jetta seçerken com. tsi alsaydın bu şekilde düşünmezdin. elindede açıktan 7 8 bin ytl paran kalmış olurdu.
bu arada passat 52 küsür olmuş galiba sıfır kmsi.

aggee
23-05-08, 02:31
zaten dizeller öldü türkiyede dediğin doğru gitsen dizel alsan 10 bin ytl fazla vereceksin zaten bakımı filan kapatmıyor zaten insanlar tekrar benzinliye dönüyor passat tsi 52 bin ytl ise süper yani

passatta gerçekten klas araba ona sözüm yok kullandım da süper yani...

vw mayıs kampanyası yapmış

mayham85
23-05-08, 02:39
zaten dizeller öldü türkiyede dediğin doğru gitsen dizel alsan 10 bin ytl fazla vereceksin zaten bakımı filan kapatmıyor zaten insanlar tekrar benzinliye dönüyor passat tsi 52 bin ytl ise süper yani

passatta gerçekten klas araba ona sözüm yok kullandım da süper yani...

vw mayıs kampanyası yapmış

valla biz nisan sonu 54 e aldık metalik renk dahil ama şubat ayında ilk gelenler 52 civarı fiyatlara aldılar hatta ankara buluşmasının olduğu hafta arkadaşlarla gitmiştik doğuşa 51150 ytl ye ilk gelen partiden verebileceklerini söylüyorlardı.

aggee
23-05-08, 02:41
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

valla biliyorsun yunus ben seat forumunada üyeyim hatta leona hastayım bu fiyatları gördükten sonra passat çok süper olurdu ya

mayham85
23-05-08, 02:51
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

valla biliyorsun yunus ben seat forumunada üyeyim hatta leona hastayım bu fiyatları gördükten sonra passat çok süper olurdu ya

valla leonu fiyatıda süper:)
zamlardan önce adana bayisi 37 ye tsi stylence veriyordu şimdi 40 ın altına inmez keçiler.

FreeLander
01-06-08, 18:15
tüm yazıları okudum, kararsız kaldım ben :(

jetta 2.0tdi kullanıyordum , yol tutuşuna hastayım arabanın
gel görki bi denyo düzünden kaza sonrası pert e çıktı araç şimdi alternatiflere bakıyorum

bu süre zarfında şunları gördüm;
1) dod yüzünden kasko düşük ödeme yapıyor çünkü aracı ederinden ucuza alıyorlar ve satıyorlar (sıfırı 69bin ytl olan araca 2 yaşında 22bin km de 43bin ytl önerdiler)
2) piskopat mertebesinde pahalı servis alıyoruz, bugun honda ve nissanda bakımlar 100-120ytl iken ben vw de 200 den aşa ödemedim.
3) 2. el değerleri çok düşük çünkü çok fazla araç var piyasada
4) diğer markalarda (toyota - nissan) 1,5 saatte aracı servisten alabilirken VW de illaki tüm gün serviste yatıyor

şimdi şunu düşünüyorum , civic full aksesuar (sunroof vsa) 43 bin ytl.
1,6 otomatik ,

jetta 1.4tsi 122 lik olanı 50bin + metalik + sunroof = 54 bin ytl.

arada 10bin ytl fark var.

hatta 2008 model 2. el civic elegans sunroof + vsa 37bin ytl ye bulunabiliyor.

ne yapacağımı şaşırdım

ufukk
02-06-08, 09:42
10.000 lira fark varsa Civic derim...

FreeLander
02-06-08, 11:47
civic in ön görüntüsü hoşuma gitmiyor, kararan iç dikiz aynası yok, otomatik yanan far yok, yağmur sensörü yok, park mesafe kontrolü yok , herşeyden öte , tek dokunuşla kapanan cam sadece şöför camı.

bi tane 2008 civic elegans sunrooflu ve esp li buldum onu da sahibi satmaktan vazgeçmiş.

sanırım civic de almicam,

ufukk
02-06-08, 11:49
O nasıl full'müş ya öyle... :)

mayham85
02-06-08, 13:04
O nasıl full'müş ya öyle... :)

ne verirsen onu alıyrosun abi az para verip araba alırsan az donanımlısını alırsın.

nalper
02-06-08, 13:20

Daha önce 99 ve 2004 model civiclerimiz oldu.. (2004 hala duruyo) İnan bana şuan polom olmasına rağmen teknik sorunsuzluk konusunda vw honda ile başedemez..

mayham85
02-06-08, 14:09
Daha önce 99 ve 2004 model civiclerimiz oldu.. (2004 hala duruyo) İnan bana şuan polom olmasına rağmen teknik sorunsuzluk konusunda vw honda ile başedemez..

dikkatimi çekti sorun konusunda genelde civic le millet poloyu kıyaslıyor sanırım polo sahibi olmalarından kaynaklanıyor.
peki vw çok sorunlu bir marka neden benim arabam 240 binde ve bu güne kullanım hataları haricinde tek bir sorun çıkarmadı çok merak ediyorum büyü yaptılar sanırım benimkine:)

ozcan75
02-06-08, 18:32
civic bakımları daha ucuz ama 10 bin km de bir. vw de 15 bin km de bir. Bu noktada sonuç olarak pek fark kalmıyor. Bence civic makul seçenek gibi, aradaki 10 bin ytl farkı gezmek için ayırdığınızı düşünün, varsın camı tek dokunuşta kapanmasın. Fakat iki aracı da mutlaka test edin, civic te yol sesi beni bezdirmişti( özellikle pürürlü asvatta).

oktay_kaan
02-06-08, 20:07
arkadaşlar yorumların çoğunu okudum diğerlerini de göz gezdirdim
civic kullanmadım jettam var 1 aydır kullanıyorum memnunum
benim izlenimim şudur
honda yı genelde gençler tercih eder ... tip modifiye nedeni ile ama unutmayın yaşlanacaksınız :)
geçen bi arkadaşımın eniştesi ilehonda jetta tartışması yaptık ustte kalmaya özen gösterdi...
oturdummu arabanın içine gömülmem gerek dedi ... :)

peki yollardaki yatan polislereden ( setlerden ) geçerken POPO nu kaldırıyormusun deyince suratı değişti :(
ben jetta dedim ...
takdir sizden

buarada bende hala gencim ...

erkan0075
06-06-08, 21:23
Aus Liebe zum Automobil.

Slogan budur. Birçok otomobili denedim. Auris'i almak üzereydim. Cebimde paramla gittim. Vazgeçtim. Hondaya baktım, bir eksiklik mutlaka buldum. Bayiden aradılar, GOLF 102BG tipronik fırtına grisi bulmuşlardı, ancak ben de TSI istediğim için 6 ay beklemeyi göze aldım. GOLF 122BG TSI DSG bekliyorum.
Kararımı verdim, hiçbir otomobil ne kadar olsa da VW kadar heyecan vermiyor. Bu da yeter.

erkan0075
06-06-08, 21:42
performans istiyorsan bir kaç teklik daha koyup 170 lik alcan sonra sokaklarda civic deil accord arıyacan rezil etmek için

Bir söylenti de Golf VI ile birlikte GT donanımının 1.4 TSI 200BG, 2.0 TFSI motolu GTI'nin de 260 BG düzeyine çekileceği. Artık Type R ararız yollarda madara etmek için.
:999: :999:

FreeLander
07-06-08, 16:06
Aus Liebe zum Automobil.

Slogan budur. Birçok otomobili denedim. Auris'i almak üzereydim. Cebimde paramla gittim. Vazgeçtim. Hondaya baktım, bir eksiklik mutlaka buldum. Bayiden aradılar, GOLF 102BG tipronik fırtına grisi bulmuşlardı, ancak ben de TSI istediğim için 6 ay beklemeyi göze aldım. GOLF 122BG TSI DSG bekliyorum.
Kararımı verdim, hiçbir otomobil ne kadar olsa da VW kadar heyecan vermiyor. Bu da yeter.

nissan micra dene.

erhanay
07-06-08, 16:18
benim bundan onceki arabam megane 2 idi. kuzende yeni kasa civic var. istanbula gidecekti bana yol arkadaşlığı yap dedi.kuzenden fazla ben kullandım aracı. benim hiç hoşuma gitmedi kullanımı zor bi araç. passatla zaten karşılaştırmıyorum ama bence megane kadar bile rahat değil uzun yolda.

ALPERHAN
27-06-08, 01:51
bende 2001 bora confortline vardı aracı 8 valf diye içime sindiremedim yakıt bir hayli fazla idi sonra uzun süre 2004 model 16valf confortline yada higline aradım ama bir türlü bulamadım kafama göre araba sonunda arabasızlık tak edince gidip megane II aldım.keşke almaz olsaydım ama honda civic bence koltuğa oturduğunuz andan itibaren altını kendini hissettiriyor araba gibi araba evet ilk kullanımda biraz yadırgıyor insan şöyle 300-500 kilometre kullanmadıktan sonra ön cam görüşüne alışa biliyorsunuz ama süratlenmesi vede konforu çok güzel ayrıca jetta ile donanım ve fiyat olarak kıyaslar isek honda elagans ile jetta midline arasında hondada öne çıkıyor yok yok eps başta olmak üzere araç içi ufak ayrıntılarda hep önde ama Bora ,jettadan daha kalite bir araba

mehmet_1971
01-07-08, 20:52
Arkadaşlar benimde 1,6 2007 jetta FSİ comfortline (sunrof) aracım var. Donanım olarak süper bir araç. Ama aynı şeyi motoru için diyemeyeceğim. RAmpayı gördüğü zaman bayılıyor. İlk kalkışları çok zayıf. Bide aynı kasada motor değiştirmeleri bizim arabayı bitirdi 45 000 ytl ye aldığımız araca 35000 ytl vermiyorlar.(servis dahil) Kime sorsan TSİ çıktı elinden çıkar diyor. Aldığıma alacağıma pişman oldum. Hiçbir arabadan bu kadar zarar etmemiştim.

delımayın
05-03-09, 00:52
bu honda merakınıza öldüm araçta güvenlik yok bizim astsubay minibüsün birine 20 ile giderken çaptı ön kaput kağıt gibi katlandı birde benim boy 1.88 içine sığamıyorum onun için daha çok şey var kıyalanacak

37fbli
06-06-09, 18:02
s.a ben aranıza yeni katıldım aracım vw jetta 1.4 tsı 140hp comf bence civik güzel araç ama motor seçeneği sadece 1.6 125 bu ins ları hapis etmektir bide vw jetta nın motor seçeneklerine bakın bikeren 3 sene oldu hemen makyajladılar bide jetta ya bakın 3 4 sene oldu makyaj yok marka farkı sonuç civic jettanın yanından geçemez

mehmet_1971
07-06-09, 00:41
Bazı arkadaşlar iki arabayı da sadece dıştan bakarak yorum yapıyorlar. 98-05- ve yeni kasa civic elagance sahibi oldum. Bundan önceki aracım civic elagance idi Fsi jetta comfortline aracımı satıp 07 civic elagance almıştım. Aldıktan iki hafta sonra pişman olmuşştum. Ve daha sonra tekrar jetta TSİ aldım. Neden diyeceksiniz. Civic güzel araç ama neyi sadece biraz dış görüntü, Arka zeminin düz olması biraz da kokpit ama başka bişey yok güven vermiyor. Araba çok boş cruise kontrol haricinde her arabada olan sensörler, kararn dikiz aynası, tek dokunuşta açılıp kapanan camlar, kumanda bomboş bıçak gibi saymakla bitmez jetta comfortline ile kıyaslandığında hiçbir şey yok. Adamlar neye göre karar vermişler anlamadım. ayrıca kokpitte kullanılan mmalzeme sert (dash) çok çabuk ses yapıyor. Dışına da bady kit yapmazsan bence çok zayıf duruyor. Oysa jetta ya bir şey yapmaya gerek yok. Zaten bady kitli gibi. Krom cam çıtası yok. Bagaj kapağı hala makaslı, direksiyon çok fonksiyonsuz. Boya kalitesi tam bir facia. hatta berbat. Siyahsa çizilecek diye silmeye korkuyorsunuz. Bir de koltuk kumaşları jetta dan iyi. Motoru Tsi nin yanından geçemez. Daha söylenecek ne kaldı ki

jetta mania
08-06-09, 15:29
aynı kıyaslama yanlıs hatırlamiyorsam bora ile megane 2 arasında olmustu en sonunda borayı birinci sectiler ve diger araclar arasında daha elit oldugunu belirttiler

ustralı
09-06-09, 18:52
dışarıdan bakan olaya vakıf olmayanlar ilk bakışta direk cıvıc diyor .yaşı küçük ve gösterişe önem verenler yine cıvıc diyor .japonun sorunsuz olduğu dedikodusuyla ve başkalarının otomobil konusunda söyledikleriyle copu paste edenler yine cıvıc diyor .

HEM JETTAYI HEMDE CIVICI KULLANAN TARTIŞMASIZ JETTA TSİ DİYOR...HATTA FSİ COMFORTLİNE bile bence daha makbul .

kenjori044
09-06-09, 22:24
hepinizin görüşüne saygı duyarak
civic : çok emanet bir araba
ama jetta da çakma passat (taklit gibi)
ikisini de almazdım

mehmet_1971
10-06-09, 21:41
ustralı kardeşime katılıyorum fsi, civic ve tsi sahibi biri olarak söylüyorum. Fsi bile civic ten üstün bir araba o zaman satıp civic aldığımda bir müddet sonra pişman olmuştum.

iso7770
19-01-10, 13:21
yeni hondayı bende test ettim sevmediğim yönleri ben 1.90 boyundayım oturuş posizyonu beni rahatsız etti çok alçakta kaldım harbiden yoruldum araba içinde.en önemliside yeni toyota da yeni hondada abi kaporta çok zayıf geldi bana ve özellikle nefret ettigim kapılarını hiç beğenmedim çok zayıf 19 kapısı gibi ama jettanın golfün kapıları ağır sangi zırhlı araç kapısı gibi bazen annemler bile kapılar kitli sanıp açamıyolar :) jetta çok tok ve ağır başlı bi araba.abi tam makam arabası.prestij standart zaten.

ybozdal
20-01-10, 11:35
Arkadaşlar bu geyik herhalde son zamanların en büyük geyiği. Ama ben şöyle düşünüyorum. Bu arabaların ikisinden birini alma nedeninizi düşünün önce.

Eğer ki amacınız, gençlik yıllarımda şöyle kızlara bir hava atayım, biraz serseri takılayım şeklinde ise kesinlikle civic alınır. takarsınız arkaya bir rüzgarlık, çelik jant, siyah film camlar ve düz ön ızgara. Tam olursunuz genç havanın adamı. Hatta varsa sunroof, hayatınızda bir ingilizce kelime bile bilmiyorsanız açarsınız cıstak cıstak bir disko havası, kimi küfreder kimi "vaybe" der...

Ama ben anlamam öyle havalardan, prestij ve ağır başlılık bana göre ise, primline bile binerseniz, az çok adamdan anlayan emin olunki size çok ama çok imrenir...

geçip performans merformans işini, sokak yarışına çıkmıyorsunuz...
Olay bu arkadaşlar...amacıız neyse ona göre arabaya binersiniz...

keskin52
25-01-10, 23:50
neden se bana honda itici geliyor nerde bi honda görsem arkasına geçip selektör yapıorum başlıyoruz kapışmaya yokuşları yemior araba honda teneke başka bişi dil :)

blademist
26-01-10, 00:26
hayat 5500 den sonra baslarmıs :4_12_12[1]:

faha
26-01-10, 01:04
arkadaşlar ben senede birkaç araba degiştiririm.
hondayıda kullandım borayıda passatıda ve son olarak jettayı oldım.
tabi aradaki 30 arabayı saymadım çünkü konuyla ilgisi yok.
gelelim asıl meseleye.sorunsuzluk olarak degerlenirse honda ön plana çıkar.
bunun nedeni teferrüat kullanmaz.
ama vw vb.arabalar konfor ve güvenligi ön planda tutarlar.ayrıca teknoloji japonlarda olsa dahi.öncelikle almanlar kullanır.
sonuç olarak :ayagımı yerden kessin bana yeter derseniz honda
ama arabaya binmek istiyorum derseniz jetta derim.
bu benim şahsi fikrimdir yorum ve uygulama sizindir
hoşçakalın.

37fbli
26-01-10, 03:44
eniştemin abisinde cvic hb 1.8 140 hp var araç triptronic vallahi diyorum o vites atışları adamı çıldırtıyor

boş biyolda yan yana bi basalım dedik cvic dumanımı göremedi adam bile şaşırdı boşuna 55 bin tl verdik arabaya diye

mehmet_1971
26-01-10, 15:14
İki araçtanda ikişer tane aldım. Son kasalarından jetta kesinlikle daha güvenli ve konforlu bir araç. Ama 18 yılda beri çok değişik marka araçlarım oldu. teamhondaturkey sitesine de hergün girerim. Henüz daha şanzuman ve motor arızası şikayetinde bulunan bir kişi olmadı.Ama özellikle fren, ufak tefek seslerle ilgili şikayetler çok. Ama bu sitede birçok şanzuman, turbo ve mekaktronik arızasından dolayı şikayette bulunan şanzuman değiştiren hatta komple iki defa motor değiştiren vw lerle
karşılaştım. Beniim jetta mı ilk satma nedenim renginin siyah olmasından dolayı idi. Çünkü bir çok yerinde kuş pisliği ve çeşitli nedenlerden dolayı boya soyulmaları olmuştu. O kadar titiz davranmama rağmen. İkinci nedenim ise turbodan gelen ıslık sesiydi. Şu anki aracım beyaz renk günlerce kuş pisliği kaldığı oluyor. Yıkıyorum hiçbir problem yok. Ama tekrar araç alacak olursam tek tercihim vw olacak büyük bir ihtimalde passat . Tek sebebi ise vw nin verdiği güvenlik hissi....İnşallah 3-4 yıl sonra.