PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : PASSAT 1.6 FSI MANUEL ŞANZIMAN

güven
04-06-07, 18:33
Arkadaşlar passat 1.6 fsı manuel sanzımanın performansı tatmin ediyormu yakıt tükütimi nasıl kalkışlarda cok agır kalıyormu motor sesini içeri alıyor mu buna benzer olumsuz yönlerini paylaşırsanız cok sevinirim....

ACI
04-06-07, 22:10
Arkadaşlar passat 1.6 fsı manuel sanzımanın performansı tatmin ediyormu yakıt tükütimi nasıl kalkışlarda cok agır kalıyormu motor sesini içeri alıyor mu buna benzer olumsuz yönlerini paylaşırsanız cok sevinirim....

Hiçbir problem olmuyor kalkışlarda 1,6 motorlara göre çok çok iyi içeriye gürültü almıyor sadece çok az motor sesi geliyor bu da kesinlikle rahatsız etmiyor oldukça konforlu bir araç, yol konforu ise mükemmel...

ACI
04-06-07, 22:11

yakıt tüketimi şehir içi ortalama 10 litre şehir dışı 8 litreye kadar iniyor, ama sizin kullanışınıza da bağlı

Timur
04-06-07, 22:39
kalkışta ve çekişte çok cidddi sorun yok ama,kısa sürede devir doldurduğu için sık vites değiştirmek gerekiyor ve içeriye motor sesi geliyor, alet 120 kmden sonra çok yakıyor,deposu 70 litre olup bir depo ile 650 700 km arası gidebiliyor. Konfor,yol tutuşu,rahatlık,yalıtım gibi hususlarda ise mercedes c serisi audi a4 bmw E-36,E-46 vs gibi markalar Passat B6'nın eline su dökemez.

yesilyurt
05-06-07, 10:02
genel olarak çok memnunum , çok rahat , çok komforlu yalnız 100 km den sonra içeri rüzgar ve yol sesi alıyor yüksek devirlerde motor sesinide içeri alabiliyor bunun yanında performansı iyi problem yok , tavsiye ederim sınıfında alınabilecek en iyi araç

Timur
05-06-07, 10:25
hocam 100 kmden sonra rüzgar yol sesi alıyorsa bir tuhaflık var,klima ayarları ile oynayınca rüzgar sesi geliyor. 1.6 passatlarda rüzgar ve yol sesi problemi yok aksine muadillerinin içindeki yalıtımı en iyi en sessiz olan araç, yol sesi ford focus vs gibi arabalarda var. Passat 1.6larda 120 kmden sonra düşük desibelde motor sesi var.

yesilyurt
05-06-07, 10:31
BİLMİYORUM AMA TİMUR BEY BENİM ARAÇ 4 AYLIK BELKI BEN ÇOK HASSASIM AMA ON A DIREKTEN ISLIK SESI GİBİ BİR RUZGAR SESİ ALIYORUM 100 KM DEN SONRA YOL SESIDE GELIYOR BUNUDA GUZEL BIR CD ILE COZUYORUZ AMA SES VAR BASKA YANI KASA PASSAT KULLANAN ARKADASLARDA GÖRUS BILDIRIRSE SEVINIRIZ ACABA GENEL KANI NE

balimsnet
05-06-07, 19:09
abicim bizde ıslık sesi falan yok sadece 120 den sonra yüksek devirde bağırıyo araba, onun haricinde yalıtım güzel. yakıta gelince 120 ye sabtiledim 10 falan yakıyodu. 120 ile ayak gazında 10 falan yakıyo 100 sabtileyince 7,5 a kadar düşüyo. ama insan sabit 100 de bilg oyunu gibi zevk almayınca, yoluan göre istrer istemez basıyosun.. o zmn da şehri dışı bile işte 10 falan yakıyoo.

ademirden
05-06-07, 19:30
10 litre fazla yahu :)
2.0 motorla daha rahat ekonomi yapılır yani..

Timur
05-06-07, 20:00
Sayın Yeşilyurt, Passatlarda hatta eski kasa passatlarda bile yol sesi ve ıslık sesi gelmez, bu işte bir yanlışlık var.

Klimada havayı içeride devir dayim yaptır tuşu var ona basın 10 saniye kadar bekleyip ardından Economi tuşuna basın her iki mandalıda 22 dereceye ayarlayıp yaklaşık 1 dakika kadar çalıştırın ve ardından klimayı off tuşundan tamamen kapatın rüzgar sesi kesilecektir. Eğer kesilmiyorsa arabanızda bir klima problemi var demektir. Arabada gelmemesi gereken ve bütün 1.6 passatlarda gelen ses 120 km yi geçtikten sonra devir meyşeyli zorlanma sesidir bu ses motordan gelmektedir 1.6 pasatların kronik hatasıdır.

hi_cazz
05-06-07, 23:17
valla bizim passattanda ses falan gelmiyor. bence bu yalıtım ve yol tutuş konusunda mükkemmel. Tabi konforda aynen öyle.

auluca
06-06-07, 00:12
Ses konusunda 120 den sonra arttığı doğru onun dışında passat 1.6 motoruna oranla gerçekten torku yüksek bir araç olduğu için hiçbir şekilde ağır kalmıyor tabi bir spor araba performansı beklemiyorsan:)

engineer72
15-06-07, 14:29
2005 haziranda aldım aracı, şu ana kadar rüzgar sesi falan duymadım. yakıta gelince bugün sinoptan samsuna gittim ve ortalama 6,5 lt benzin tüketimi yol bilgisayarında okudum. bence çok iyi, bu aradaki yolu bilen arkadaşlar varsa ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır. sınıfının en iyi aracı tavsiye ederim. arabanın limitlerini bilirseniz hiç bir problem olmuyor yolda.