PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Passat İstiyorum Görüşleriniz.

ercuz
02-06-07, 11:22
Uzun süredir kullandığım renault marka aracımı artık üstesinden gelemediğim sorunları için satmaya karar verdim.Dün 1-2 galeri gezdim passat 1.8t lere baktım yorulmamış araçlar 2002-2003 (b5.5)düz vites 24-30binYTL arası temizliğine ve modeline göre değişiyor.Ancak birkaç tuning firması sahibi arkadaşım 1.8T den vageçmem gerektiğini söyledi.Nedeni ise araç çok takır tukur,turbosu gereksiz motoru işe yaramaz bişey yapamazsın çok masraflı ileride sorun olur gibi yorumlar yaptı ama pekte inanmak istemedim.Benm amacım düz vites 1.8Turbo makinaya k4 turbo upgrade green filtre forge007-Dv belki birde intercooler upgrade.(Tiptronik şanzımanın bu upgradelere dayanamayacağını düşünerek düz vites diyorum,yoksa tabiki otomatik bana göre.Onun hakkındada yardımcı olursunuz :) )Bu araç 200-220 hp seviyelerine geldikten sonra bana uzun vadede periyodik bakımları dışında sorun masraf v.s can sıkıcı işler açarmı?Ayrıca jant takmadan stock 16 lara yay takmak istiyorum.Ancak oda sorun yaratıyormuş dediler...Tabiki en doğru bilgileri siz kullanıcılar daha iyi bilir ;)
Şimdiden Teşekkürler...

sith_master
02-06-07, 18:19
walla bende 98 passat var bana hic takur tukur gelmedi:)
ayrıca 1.8t motorlar fsi motorlar cıkıncaya kadar VW grubunun her araca uyguladıgı motorlardır.beni de cok masraf acar diye uyarmıslardı ama ozel serviste ucuza orrjinal parca taktırıyorum oyle soylendigi gibi pahalı olmuyor.

uyguntin
02-06-07, 18:37
Bir Passat ve 1.8T kullanıcısı olarak yapmıyorum yorumumu yani "duygusal" davranmıyorum ama 1.8T makina için "işe yaramaz" diyen bir Tuning Firması sahibine -kimse kusura bakmasın- far ampulü bile değiştirtmem Ben...!!!!!

Üstelik "Bir şey yapamazsın" da denmiş...!!!

1.8T makina, hacmi ve fabrika çıkış gücüne orantılandığında; tersine, bir "saklı güç deposu" niteliğindedir. K04 Upgrade'ine bile gerek kalmadan 200-220 BG arası güç alınabilecek, donanımsal modifikasyonlarla ise 270-280 BG'i zorlanmadan elde edebilecek bir motordur..

Alacağın araçta -kasa temizliği- dışında dikkat etmen gereken nokta; motorunun ve çevre birimlerinin durumudur. 100,000 Km. üzeri bir Passat alacaksan; bazı ön takım parçalarında sorun olabilir ve bunları değiştirmek durumunda olabilirsin. Eğer "özensiz" kullanılmış bir araç ise; turbo problemi de yaşama olasılığın vardır. Ancak; bunlar da iyi bir ekspertiz ile anlaşılabilir tabi ki.. Ayrıca; elektrik tesisatının da kurcalanmış olup olmaması önemli..

Normal şartlarda; bakımları düzgün yapılmış ve özenli kullanılan bir Passat'ın turbosu 200,000 Km.lere hatta daha ötesine kadar sorunsuz hizmet verebilir. Motor ömrü de -yine normal şartlarda- 350,000 km.nin üzerindedir..

CeM öZeR
02-06-07, 18:45
Bir Passat ve 1.8T kullanıcısı olarak yapmıyorum yorumumu yani "duygusal" davranmıyorum ama 1.8T makina için "işe yaramaz" diyen bir Tuning Firması sahibine -kimse kusura bakmasın- far ampulü bile değiştirtmem Ben...!!!!!

1.8T makina, hacmi ve fabrika çıkış gücüne orantılandığında; tersine, bir "saklı güç deposu" niteliğindedir. K04 Upgrade'ine bile gerek kalmadan 200-220 BG arası güç alınabilecek, donanımsal modifikasyonlarla ise 270-280 BG'i zorlanmadan elde edebilecek bir motordur..

Alacağın araçta -kasa temizliği- dışında dikkat etmen gereken nokta; motorunun ve çevre birimlerinin durumudur. 100,000 Km. üzeri bir Passat alacaksan; bazı ön takım parçalarında sorun olabilir ve bunları değiştirmek durumunda olabilirsin. Eğer "özensiz" kullanılmış bir araç ise; turbo problemi de yaşama olasılığın vardır. Ancak; bunlar da iyi bir ekspertiz ile anlaşılabilir tabi ki.. Ayrıca; elektrik tesisatının da kurcalanmış olup olmaması önemli..

Normal şartlarda; bakımları düzgün yapılmış ve özenli kullanılan bir Passat'ın turbosu 200,000 Km.lere hatta daha ötesine kadar sorunsuz hizmet verebilir. Motor ömrü de -yine normal şartlarda- 350,000 km.nin üzerindedir..

İşte ben bunun üstüne yorum tanımam. :)

OverlordZ
02-06-07, 19:18
arkadaşım şöyle söyleyim ben aracı 189.000 de aldım :) Metin ağabey herşeyi yazmış eklemeye gerek yok :)

Dr_EmrE
02-06-07, 19:20
Kesinlikle katılıyorum.. Kim demişse takır tukur diye halt etmiş....

uyguntin
02-06-07, 19:26
Kesinlikle katılıyorum.. Kim demişse takır tukur diye halt etmiş....

"Takır tukur" olma konusu aslında biraz göreceli.. Şimdi o "Bilen" arkadaşların gördüğü örneklerde sert ya da havası fazla lastik kullanılıyor olabilir. Ayrıca; önden çekişli araçların ön tarafları tabi ki daha ağır ve sesli olur. Hele Passat sınıfında bir araçta bu ağırlıktan dolayı çukura düşmelerde veya lakalarda biraz daha konforsuz bir izlenim oluşabilir.. Hatta ön takımı yenilenmiş, amortisörleri sağlam ve yumuşak bir ŞAHİN bile zaman zaman çukur konforunda Passat'tan ileri olabilir. Ancak; sınıfındaki rakiplerine bakıldığında öyle "takır tukur" bir araç olduğunu söyleyemeyiz..

Zaten 1.8T makina için yaptıkları yorum Benim o arkadaşların sözüne itibar etmemem için yeterli bir neden.. :)

Dr_EmrE
02-06-07, 19:31
benim araç T deil ama 1.8 motor kullanıyorum.. Gayet hoş. :)

GTIcan
02-06-07, 19:36
"Takır tukur" olma konusu aslında biraz göreceli.. Şimdi o "Bilen" arkadaşların gördüğü örneklerde sert ya da havası fazla lastik kullanılıyor olabilir. Ayrıca; önden çekişli araçların ön tarafları tabi ki daha ağır ve sesli olur. Hele Passat sınıfında bir araçta bu ağırlıktan dolayı çukura düşmelerde veya lakalarda biraz daha konforsuz bir izlenim oluşabilir.. Hatta ön takımı yenilenmiş, amortisörleri sağlam ve yumuşak bir ŞAHİN bile zaman zaman çukur konforunda Passat'tan ileri olabilir. Ancak; sınıfındaki rakiplerine bakıldığında öyle "takır tukur" bir araç olduğunu söyleyemeyiz..

Zaten 1.8T makina için yaptıkları yorum Benim o arkadaşların sözüne itibar etmemem için yeterli bir neden.. :)
sonuna kadar katılıyorum abi benimde bir sözüm var artı olarak böyle adamlar para kazanabiliyorsa bende bi tuning açıcam abi en az onlar kadar sallarım bu nedir ya kedi ciğer gibi bişey olmuş

uyguntin
02-06-07, 19:39
........Ayrıca jant takmadan stock 16 lara yay takmak istiyorum.Ancak oda sorun yaratıyormuş dediler...Tabiki en doğru bilgileri siz kullanıcılar daha iyi bilir ;).....

Pardon, burayı atlamışım...

Arkadaşlarına çok çamur attık ama bir zahmet sorar mısın nedenini? Çıkan sorun neymiş standart jant lastik varken yay uygulayınca?

Tövbe tövbe..!! Bu kadar ucuz mu yahu otomobil konusunda hele hele tuning gibi iddialı bir konuda dükkan açmak?

NOT:
Tahmin edebiliyorum Antep'te bu şekilde "kulaktan dolma" bilgi verebilecek kişi(ler)i ama Sence de sakıncası yoksa, -aramızda kalmak garantisi ile- özelden bana söyleyebilir misin?

ercuz
03-06-07, 00:09
Pardon, burayı atlamışım...

Arkadaşlarına çok çamur attık ama bir zahmet sorar mısın nedenini? Çıkan sorun neymiş standart jant lastik varken yay uygulayınca?

Tövbe tövbe..!! Bu kadar ucuz mu yahu otomobil konusunda hele hele tuning gibi iddialı bir konuda dükkan açmak?

NOT:
Tahmin edebiliyorum Antep'te bu şekilde "kulaktan dolma" bilgi verebilecek kişi(ler)i ama Sence de sakıncası yoksa, -aramızda kalmak garantisi ile- özelden bana söyleyebilir misin?

Antepte değil istanbulda iyi bilinrn bir tuning firması.İpucu vereyim yeri kazaskerde.Antepte kimseye bişey sormadım.

Timur
03-06-07, 00:13
Takır Tukurdan kasıt ne anlayamadım,eğer konfor ise, passat berline 5 1997 yılında turkiyeye geldiğinde tek rakibi mersedeslerdi konfor rahatlık hususunda...

ercuz
03-06-07, 00:14
Alman mekaniğine herzaman güvenirim.
Ayrıca ben bu aracı tiptronik vites almak istiyorum.
Tiptronik şanzıman 220-250hp gibi güçleri sorunsuzca aktarabilirmi?Veya bu tip şanzımanlar dsg kadar başarılımıdır??(Serilik ve sağlamlık bakımından)..

semihx
03-06-07, 03:15
... Motor ömrü de -yine normal şartlarda- 350,000 km.nin üzerindedir..

km konusuna son derece realistce yaklasmissin, ayni araca sahip olmaya ragmen. tebrik ediyorum. benim aracim 1 000 000 ( bir milyon ) km yi hic tamir görmeden gitti digen kisiler taniyorum birde idda ediyor yapti dige. ooo masallah masallah.. diyip gülüyorum icimdem.. :dumuroldum:

GTIcan
03-06-07, 10:17
Alman mekaniğine herzaman güvenirim.
Ayrıca ben bu aracı tiptronik vites almak istiyorum.
Tiptronik şanzıman 220-250hp gibi güçleri sorunsuzca aktarabilirmi?Veya bu tip şanzımanlar dsg kadar başarılımıdır??(Serilik ve sağlamlık bakımından)..
benim aracımda triptonik vites sorunsuz ve zevkli bi kullanımı var dsg kullanmadığım için yorum yapamıycam ama duyduğum kadarıyla triptonic vitesten daha güzel olduğunu söylediler..güç taşıma konusunda bilgim yok bende yükleme yapmayı istiyorum o yüzden sana verilen cvplar benim içinde geçerli olacak:)

mersoamg
03-06-07, 11:12
vw lerin alt takımları çok zayıf çabuk bozuluyor ve takır tukur ses yapıyor bu tamam ama passat kesinlikle konforu mükemmel bir araç buna kimse itiraz edemez hani bir laf vardır
YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME
(Ayrıca 1.8T makinalar modifiyeye çok yatkındır birde yağına suyuna dikkat edildiği sürecede vw motorları öyle kolay kolay ölmez)

ercuz
03-06-07, 12:40
Eminim öyledir.Şu otomatik şanzımanda yüklenme konusunada bi açıklık getirsek tam olucak.:)

yufka yürek
03-06-07, 12:53
Antepte değil istanbulda iyi bilinrn bir tuning firması.İpucu vereyim yeri kazaskerde.Antepte kimseye bişey sormadım.

Bahsettiğin firmayı tahmin ediyorum.Hatta mod.lu nıssan 200sx leri var.Eğer onlarsa japon ağırlıklı çalıştıkları için passatı beğenmemeleri ve hafife almaları doğaldır ama bu yorumları kesinlikle yanlıştır.Herkes anladığı ve bildiği araca yorum yapmalı.

ercuz
03-06-07, 12:55
Bahsettiğin firmayı tahmin ediyorum.Hatta mod.lu nıssan 200sx leri var.Eğer onlarsa japon ağırlıklı çalıştıkları için passatı beğenmemeleri ve hafife almaları doğaldır ama bu yorumları kesinlikle yanlıştır.Herkes anladığı ve bildiği araca yorum yapmalı.

eet aynen kendisi

yufka yürek
03-06-07, 13:07
Genelde kulaktan dolma bilgiyle insanlar araçlara kendi yorumlarınıda katıyorlar.Passatlar için söylenin ilk laf ön takım problemi(takır tukur sesler) ve turbo problemidir.Aslında doğru bilgi sahibi olan ve aracını tanıyan passat sahibi bu arızaları yaşamaz:)
Tunıng firmasının sahibi bu iki kardeş ben kendilerine gidene kadar mod.lu bir passat dahi görmemişlerdi:D M3 aynalarımı onlardan aldım.Passat modifiyesini öğrenmek isteyen; aynı zamanda Best Servis Muzaffer Abininde bayisi olan BTG tunınge danışmalı.Zamanında kendilerinde de çok dolu bir passat vardı.

uyguntin
03-06-07, 18:06
Eminim öyledir.Şu otomatik şanzımanda yüklenme konusunada bi açıklık getirsek tam olucak.:)

Tiptronic ile DSG'nin mukayesesinin yapılması doğru değil elbette.. Neticede tiptronic aslında otomatik şanzmandan türetilmiş ve esası otomatik olan bir sistemdir.. Doğal olarak da düz vitese göre kayıplar olacaktır..

Eğer performanslı ve zevkli bir kullanım düşünüyorsan, aracı da yükleyeceksen; düz vitesli versiyonundan edinmeni öneririm..

uyguntin
03-06-07, 18:18
km konusuna son derece realistce yaklasmissin, ayni araca sahip olmaya ragmen......

Canım araç babamın fabrikasında üretilmedi sonuçta... :)

Bu sınır belki Avrupa Ülkeleri ya da Amerika'da biraz daha yukarı çekilebilir zira yol/trafik şartları ve kaliteli yakıt faktörü motorun ömrünü biraz daha uzatabilir.

1,000,000 Km. benzinli bir motor için tabi ki abartılı ve inanılması mümkün olmayan bir rakam.. Ancak; Benim aracım şu anda 196,000 km.de ve yaklaşık 6-7 bin km. önce; kurum temizliği ve sibopların elden geçmesi için silindir kapağını açtık.. Açmışken tabi ki aşınma ölçümü de yaptık.. Üstelik 20,000. km.sinden beri @1.2 bar basınçla chip tuning yapılmış bir motor için tespit ettiğimiz aşınma; bu motorun 350-400 bini rahatlıkla görebileceğini işaret ediyordu.. Tabi bu Benim kullanımım, düzgün yakıt/yağ kullanımı ve bakımların aksatılmaması şartları dahilinde..

Aracım 200 bine merdiven dayamış halde olmasına rağmen; üzerinde halen orijinal debriyajı bulunmakta ve yağ eksiltmemekte.. Bu arada; yağ eksiltme problemi olan 1.8T sahibi arkadaşlara önerim, Castrol Magnatec kullanmalarıdır..

SRKSHOP
03-06-07, 18:23

+9999

scorpion
03-06-07, 19:56
şiddetle tavsıye ederım 10 numara sahsen ben cok memnunum bundan sonrada araba alırsak oda passat olacaktır kesınlıkle

Timur
04-06-07, 11:11
Canım araç babamın fabrikasında üretilmedi sonuçta... :)

Bu sınır belki Avrupa Ülkeleri ya da Amerika'da biraz daha yukarı çekilebilir zira yol/trafik şartları ve kaliteli yakıt faktörü motorun ömrünü biraz daha uzatabilir.

1,000,000 Km. benzinli bir motor için tabi ki abartılı ve inanılması mümkün olmayan bir rakam.. Ancak; Benim aracım şu anda 196,000 km.de ve yaklaşık 6-7 bin km. önce; kurum temizliği ve sibopların elden geçmesi için silindir kapağını açtık.. Açmışken tabi ki aşınma ölçümü de yaptık.. Üstelik 20,000. km.sinden beri @1.2 bar basınçla chip tuning yapılmış bir motor için tespit ettiğimiz aşınma; bu motorun 350-400 bini rahatlıkla görebileceğini işaret ediyordu.. Tabi bu Benim kullanımım, düzgün yakıt/yağ kullanımı ve bakımların aksatılmaması şartları dahilinde..

Aracım 200 bine merdiven dayamış halde olmasına rağmen; üzerinde halen orijinal debriyajı bulunmakta ve yağ eksiltmemekte.. Bu arada; yağ eksiltme problemi olan 1.8T sahibi arkadaşlara önerim, Castrol Magnatec kullanmalarıdır..

Hocam arabamın orjinal debriyajı duruyor demek ile neyi kastettiniz anlamadım?

yufka yürek
04-06-07, 11:14
Timur, Metin Abi aracı aldığından bu güne kadar debriyajını değiştirmedi ve araç daha yeniyken chıplenmiş olmasına rağmen:)

NmR
04-06-07, 11:39
passat bence süper bi araç bizde var diye demiyorum.. :)
bizimkide tiptronik ama bizimkinde chip felan yok orjinal...
ben pek anlamam metin abi cevabı vermişte..
bizede çok söylediler yok turbosu bozuluyo yok çok ses yapıyo diye..
biz aldık alalı daha hiç sorun vermedi bikez ben açma kolunu kırdım biraz sert asılmıştım.. :36_1_21[1]:
birde 2-3 hafta önce sağ rotları yaptırdık..
bizim arabada 19" jant var ankara'da oturuyoruz..
yollar malum birde araba iş nedeniyle sürekli kırıkkale'ye gidip geliyor..
kırıkkale-ankara yolunu bilen bilir elmedağ'dan sonra arabanın içinde duramıyosun..
off-road yolları gibi yollar sürekli böyle yollarda gelip gittiğinden olmuştur heralde..
başkada sorun vermedi araba 166binde..

ercuz
04-06-07, 12:43
Peki Stock bir 1.8T ye ne kadar yüklenebiliyoruz.Standart Piston motor kaç hp güce dayanıklı?

mersoamg
04-06-07, 12:49
Peki Stock bir 1.8T ye ne kadar yüklenebiliyoruz.Standart Piston motor kaç hp güce dayanıklı?
bu konuda en iyi bilgiyi metin abi verir zaten kendi aracı 210 hp civarı bildiğim kadarı ile standart motora yaptığı modifikasyonla elde edilmiş bir güç

yufka yürek
04-06-07, 13:16
Sitede 1.8T. aracını 280 hp yapmış arkadaş mevcut:)Gerçi ondaki a3 1.8T.

ercuz
04-06-07, 13:22
valla ben bu araçların motorunu bu kadar esnek bilmiyodum dediğiniz gibiyse 250hp güç düz vites iyi bir kısa debriyajla 330ları tokatlarız :)

ercuz
04-06-07, 13:27
En kısa zamanda düz vites bir 1.8T passat alıcam inşallah.Ama biraz harcama gerekli çünkü debriyajını beğenmedim.Çok yukarıdan kavrıyor.Onunda bi çözümü vardır elbet

uyguntin
04-06-07, 14:16

Uygun bir yazılım ile 190-210 BG arası; dereceli eksantrik, dump valve, filtre ve egsoz ile de (Standart turbo kalmak üzere) 220-230 BG.lere kadar çıkmak olası..

Turbo, intercooler, enjektör vs. upgrade'ini de eklersek buna; 270-280 BG.leri görebilmek mümkün.. Orijinal pistonlar bundan biraz daha fazla güce kadar da dayanabilir ama biyel kollarının takviye edilmesi yani değiştirilmesi gerekebilir..

Eğer sadece chip tuning, dump valve, egsoz ve hava filtresi ile elde edeceğin güç sana yetmeyecek ise; o zaman bir üst turbo yani K04 ile dereceli eksantrik, enjektör ve intercooler gibi "donanımsal" modifiye ile daha üst güçlere ve torka çıkman sağlanabilir..

Tabi bu da sana "yatırım maliyeti" dışında biraz da "tüketim artışı" getirebilecektir doğal olarak..

Henüz bu motora sahip bir araç almadığın için şimdi konuşmak erken.. Önce aracı alacaksın, sonra aldığın aracın durumunu da dikkate alarak ne yapılması gerektiğini tekrar tartışabiliriz.. Önerim; önce standart turbo ile chip tuning, filtre ve egsoz seçeneklerini uygulamandır. Bunlar Seni tatmin etmezse ya da en azından "bir süre sonra" tatmin etmemeğe başlarsa :) o zaman daha ileri gitmek için tartışılır..

uyguntin
04-06-07, 14:20
valla ben bu araçların motorunu bu kadar esnek bilmiyodum dediğiniz gibiyse 250hp güç düz vites iyi bir kısa debriyajla 330ları tokatlarız :)

Şahsım adına Benim ve burada 1.8T güçlendiren arkadaşlarımızın amacı "birilerini tokatlamak" değil.. :) En azından böyle bir durumu burada konu etmek değil amaç ve hedefimiz.. Sadece "diğerlerinden farklı" ve ayağımızın altında daha fazla güç hissetmek istediğimiz araçlara sahip olmak..

Bu detaya önemle dikkat çekmek isterim.. Böyle bir araca -inşallah- kavuşacak olursan; Forum Kuralları'nın 21.Maddesi'ni de şimdiden hatırlatmakta fayda görüyorum :)...

hdgop
04-06-07, 14:31
Merhaba yazmadan geçemedim. 6 ay önce bende deneyip aşık olduğum bir 1.8T comfortline aldım. Daha önce toyota corolla kullanıcısı idim. Aracı donanım olarak iyi tanıyordum fakat kullanma imkanım ancak o zaman oldu. Benim aldığım araç 70 binde idi. Abartısız şunu söyleyebilirim, bir araç ancak bu kadar kabadayı ve rahat olabilir. Güç ayağının altında motor ve yol sesi yok... Takur tukur diyen resmini bile görmemiş diyorum bu arabanın. Bir de 2 ay önce autronic lpg taktırdım... güç kaybı hissedilmiyor rolanti bile oynamıyor geçişte harika.. hem ekonomi hem konfor daha ne istenir.. TDI ları anında kekliyorum lpg de. Bu makineler harika. Alacak arkadaşa tavsiyem: Renaulttan sonra zaten bir devrim yaşayacak. 2 şeyin sağlıklı olmasına dikkat etsin biri hava akış metresi, diğeri triger seti. Gerisi bakımlarını yapsın 20 valve turbo intercooler yola devam....

ercuz
04-06-07, 14:42
Şahsım adına Benim ve burada 1.8T güçlendiren arkadaşlarımızın amacı "birilerini tokatlamak" değil.. :) En azından böyle bir durumu burada konu etmek değil amaç ve hedefimiz.. Sadece "diğerlerinden farklı" ve ayağımızın altında daha fazla güç hissetmek istediğimiz araçlara sahip olmak..

Bu detaya önemle dikkat çekmek isterim.. Böyle bir araca -inşallah- kavuşacak olursan; Forum Kuralları'nın 21.Maddesi'ni de şimdiden hatırlatmakta fayda görüyorum :)...

Amacım burada tabiki birilerini tokatlamak uçurmak v.s anlamında değil.Ben sadece piyasada binlerce bulunan 1.8T motorların ne kadar güçlenebildiğini,bu anlamda herkesin gıpta ettiği ünlü markaların meşhur araçlarını şaşırtabileceği anlamında kastettim.Yinede kusura bakmayın.

uyguntin
04-06-07, 14:46
Amacım burada tabiki birilerini tokatlamak uçurmak v.s anlamında değil.Ben sadece piyasada binlerce bulunan 1.8T motorların ne kadar güçlenebildiğini,bu anlamda herkesin gıpta ettiği ünlü markaların meşhur araçlarını şaşırtabileceği anlamında kastettim.Yinede kusura bakmayın.

Rica ederim... Tabi ki söylemek istediğin şey doğru.. Düzgün ve bilinçli uygulamalarla donanmış bir 1.8T makina, şaşırtıcı oranda verim artışları gösterecektir..

GTIcan
04-06-07, 15:10
Uygun bir yazılım ile 190-210 BG arası; dereceli eksantrik, dump valve, filtre ve egsoz ile de (Standart turbo kalmak üzere) 220-230 BG.lere kadar çıkmak olası..

Turbo, intercooler, enjektör vs. upgrade'ini de eklersek buna; 270-280 BG.leri görebilmek mümkün.. Orijinal pistonlar bundan biraz daha fazla güce kadar da dayanabilir ama biyel kollarının takviye edilmesi yani değiştirilmesi gerekebilir..

Eğer sadece chip tuning, dump valve, egsoz ve hava filtresi ile elde edeceğin güç sana yetmeyecek ise; o zaman bir üst turbo yani K04 ile dereceli eksantrik, enjektör ve intercooler gibi "donanımsal" modifiye ile daha üst güçlere ve torka çıkman sağlanabilir..

Tabi bu da sana "yatırım maliyeti" dışında biraz da "tüketim artışı" getirebilecektir doğal olarak..

Henüz bu motora sahip bir araç almadığın için şimdi konuşmak erken.. Önce aracı alacaksın, sonra aldığın aracın durumunu da dikkate alarak ne yapılması gerektiğini tekrar tartışabiliriz.. Önerim; önce standart turbo ile chip tuning, filtre ve egsoz seçeneklerini uygulamandır. Bunlar Seni tatmin etmezse ya da en azından "bir süre sonra" tatmin etmemeğe başlarsa :) o zaman daha ileri gitmek için tartışılır..
metin abi triptonik bir araç sahibi olarak chip uygulamasını nasıl istediğimi biliyorsun dediğiniz gibi manuele oranla belki daha düşük(ki bence çok da fazla olmaz fark)verim alabilicez ayrıntılı yardımın için teşekkürler..bende manuel almayı isterdim bu arkadaşımız gibi ama baba yadigarı olduğu için satmak gibi bi düşüncem yok ama belki manuel bi şanzıman bulurum:D

uyguntin
04-06-07, 15:17
metin abi triptonik bir araç sahibi olarak chip uygulamasını nasıl istediğimi biliyorsun dediğiniz gibi manuele oranla belki daha düşük(ki bence çok da fazla olmaz fark)verim alabilicez ayrıntılı yardımın için teşekkürler..bende manuel almayı isterdim bu arkadaşımız gibi ama baba yadigarı olduğu için satmak gibi bi düşüncem yok ama belki manuel bi şanzıman bulurum:D

Aracını manuel şanzmana dönüştürmeyi unut zira sadece şanzman ve debriyajlık bir iş değil bu ve harcı borcunu kurtarmaz :)....

Tiptronic şanzmanla yapılan uygulamalarda da verim alınamaz diye birşey yok tabi ki.. Buna en yakın örnek; site üyelerimizden "neo" nick'li Erkan Bey'in tiptronic A4'üdür... Superchips ile uygulama yapılmış olup; kendisi de ziyadesiyle mutludur..

Standart haldeki düz/tiptronic verim farkı neyse; chip yapılınca da bu oran korunmuş olacaktır o kadar.. O da -çılgın bir verim arayışında değilsek- fazla dikkate alınacak bir durum değildir..

Sadece, 1.8T makinalı bir araç elde yok ve alınacak ise; düz viteslisinin tercih edilmesi, performans açısından daha uygundur o kadar...

kado
04-06-07, 15:51
Aracını manuel şanzmana dönüştürmeyi unut zira sadece şanzman ve debriyajlık bir iş değil bu ve harcı borcunu kurtarmaz :)....

...

Metin abi otomatikten düz vitese geçiş yapılamıyormu ?

bir dergide görmüştüm eskiden değişim yapılabildiğini söylüyordu

GTIcan
04-06-07, 15:52

Tiptronic şanzmanla yapılan uygulamalarda da verim alınamaz diye birşey yok tabi ki.. Buna en yakın örnek; site üyelerimizden "neo" nick'li Erkan Bey'in tiptronic A4'üdür... BTG Maslak tarafından Superchips ile uygulama yapılmış olup; kendisi de ziyadesiyle mutludur..

Standart haldeki düz/tiptronic verim farkı neyse; chip yapılınca da bu oran korunmuş olacaktır o kadar.. O da -çılgın bir verim arayışında değilsek- fazla dikkate alınacak bir durum değildir..

Sadece, 1.8T makinalı bir araç elde yok ve alınacak ise; düz viteslisinin tercih edilmesi, performans açısından daha uygundur o kadar...
teşekkürler abi zaman ayırdığın için kardeşimin düğününü bi atlatıyım da maslak tarafına geçicem çay içmeye bi olaya karar verirsekde burdan duyururum artık..

uyguntin
04-06-07, 16:08
Metin abi otomatikten düz vitese geçiş yapılamıyormu ?

bir dergide görmüştüm eskiden değişim yapılabildiğini söylüyordu

Kadir'ciğim;

Ben "Yapılamaz" demedim ki? Sen parayı göster; Passat'ı düz vites de yaparsın, 4 çeker de.. İstersen kamyonet veya BIGFOOT bile yapılır :D :D...

Sadece "maliyet olarak" değmeyecek ve problemli bir durum olduğunu söyledim.. Ayrıca her araba için geçerli değildir bu.. Örneğin karbüratörlü ya da eski nesil enjeksiyon sistemli bir aracın otomatikten düze çevrilmesi tabi ki kolaylıkla mümkündür..

ercuz
04-06-07, 16:18
Mümkündür ama pahalıdır metin abiye şiddetle katılıyorum :)

ercuz
04-06-07, 16:19
Gerçi düz viteslerde iyi 1.8T'de araba kuvvetli olduğu için süreli vites değiştirmek zorunda kalmazsın diye düşünüyorum.Çünkü bende eskiden 6 silindirli bir 2.6 opel omega vardı,ordan biliyorum :)

uyguntin
04-06-07, 17:05
Gerçi düz viteslerde iyi 1.8T'de araba kuvvetli olduğu için süreli vites değiştirmek zorunda kalmazsın diye düşünüyorum.Çünkü bende eskiden 6 silindirli bir 2.6 opel omega vardı,ordan biliyorum :)

Özellikle Passat'ın vites oranları hayli geniş olduğu için; sık vites değiştirme zorunluluğu yoktur, doğru...

ercuz
04-06-07, 23:29
Özellikle Passat'ın vites oranları hayli geniş olduğu için; sık vites değiştirme zorunluluğu yoktur, doğru...

Peki vites aralıkları nasıl?Geçiş bakımından.

uyguntin
04-06-07, 23:50
Peki vites aralıkları nasıl?Geçiş bakımından.

Sorunu tam anlayamadım ama sanırım vites geçişlerinin sert mi yumuşak mı olduğunu soruyorsun.. Normal şartlarda yani debriyaj veya şanzmanda bir sorun olmadıktan sonra gayet yumuşak...

ercuz
05-06-07, 00:20
Sorunu tam anlayamadım ama sanırım vites geçişlerinin sert mi yumuşak mı olduğunu soruyorsun.. Normal şartlarda yani debriyaj veya şanzmanda bir sorun olmadıktan sonra gayet yumuşak...

Hayır viteslerin geçiş aralıklarının uzaklığından bahsettim.mesela 2den3e atmak için mesafe çokmu renolar gibi :D

uyguntin
05-06-07, 00:29
O kadar değil... O anlamda ne kısa ne de uzun.. Ancak "yeterli ve kullanışlı" olduğunu söyleyebilirim... :)

BattleKing
05-06-07, 15:03
Passat 1.8T motoru için Onno ustanın yorumu;
"motorda hiçbir güçlendirmeye gerek duymadan 250bg güce çıkarılabilir"

kado
05-06-07, 15:06
o nasıl oluyor ki mutlaka bir güçlendirme yapmaları gerekli

ademirden
05-06-07, 15:33

o nasıl oluyor ki mutlaka bir güçlendirme yapmaları gerekli

Ancak Metin abi'nin dediği gibi olabilir, güçlendirme yapılmadan lafından kasıt turbo değişikliği vs. olmadan diye anlıyorum ben..

uyguntin
05-06-07, 16:19
Passat 1.8T motoru için Onno ustanın yorumu;
"motorda hiçbir güçlendirmeye gerek duymadan 250bg güce çıkarılabilir"

Donanımsal modifikasyonla (Turbo değişimi, enjektör vs..) evet... Onno Usta'ya hak vermek haddim olmasa da doğru söylemiş.. :)

ercuz
05-06-07, 17:31
Vw motorları çok kaliteli.Stock turbo ile chip dv ve bikaç küçük değişiklikle 220-250 arasında güç almak mümkün.Ama bir k4 ile tadından yenmez bir makina olur.0-100 değerleri ne kadar değişir bilemem o güçlerde.

uyguntin
06-06-07, 11:54
Stock turbo ile 250'yi alamazsın.. :)

ÖZÜM
14-03-08, 15:47
abi o arkadaşına söyle işi buraksın 1.8 t ye işe yaramaz denirmi yavv

kimeryalı
14-03-08, 16:23
6 senedir 1.8T kullanıyorum.bence harika bir araba ve değiştirmeyi düşünmüyorum. uyguntin çok güzel yazmış.

selimünal
18-03-08, 17:39
97 model 172000 km de aldım 9 ay oldu bu motorlar harika bundan sonraki hedef 2004 1.8 t ondan sonraki 2000 tdı

BattleKing
18-03-08, 23:01
Bildiğim kadarıyla 1.8T motorların standart 1.8 lerden tek farkı turbo değil. Aynı zamanda forged piston ve piston kolları var. Bu araçlarda kullanılan pistonları yarı forged diye nitelendirenler de var.

cekii
21-03-08, 21:49
slm arkadasim.bende de 99 model passat var.eger ilgilenirsen arabayi sana satarim.araam lpg li olup 18 jant ve spor yaay bulunmaktadir.arabanin ressimlerii sahibinden com da var/pendik te araba.21.500 istemekteyim ben..ilgilenirsen konusalim derim ben.temizdir arabam

smh
22-03-08, 19:01
Kim demiş Passatlara takur tukur diye,sanırım o arkadaş hiç passat kullanmamış.Ben aracımı aldığımda baya beni demoralize etmişti.Tüm periyodik bakımları yapıldıktan sonra sorunsuz bir şekilde binilecek araçlar.Konforuna hiç kimse bir şey diyemez.

youngpolice
15-06-10, 13:59
passat 1.8 t ye hiç binmiş mi o tuning ci bi sorsana:13_4_10[1]:

asimomoto
16-06-10, 20:58

bu tuningci sanırım şahin den kafasını kaldıramayan klasik bi tip tir

.8t için söylenen bu sözler bence maksat kokuyor gibi geldi bana

uyguntin
16-06-10, 22:23
Maaşallah, 3 yaşındaki konu hortlamış :)...

Eski mesajlara baktım da zaman nasıl akmış, bazı şeyler nasıl da değişmiş..

Mesela o zamanlar EDGE yoktu, Magnatec öneriyorduk herkese.. :dil:

Tabi konuya esas olan Tuning Uzmanı (!) arkadaşlar için görüşlerim aynen geçerli, o başka..!!!

Jetta1983
16-06-10, 22:31
turbosu her zaman gerekli gereksiz arızalanır evet bu doğru

çünkü çoğu turbo beslemeli araç sahibi turbolu aracını atmosferik gibi kullanmakta ısrar ediyor.

yufka yürek
16-06-10, 23:01

Tabi konuya esas olan Tuning Uzmanı (!) arkadaşlar için görüşlerim aynen geçerli, o başka..!!!

:D :zıp:

hibo passat
16-06-10, 23:42

metin abi aracın yağını edge mi koyalım ? edge castrol ün mü ? yağ konusunda pek bilgim yok . bakıma gittiğimde servisteki usta koyuyor kafasına göre . bu konuda yardımcı olursan sevinirim. aracım passat 1,8T

hibo passat
16-06-10, 23:44
aracı alalı 1,5 sene oldu. rutin bakımı haricinde tek bir sorun oldu o da devir daim motoru. o da öyle pek sorunlu birşey değildi gayet doğal. sorunsuz araçlar. ama gücüne hayranım. arkadaşım ilk bindiğinde çok şaşırmıştı arabanın ataklığına. hala da der arabanın hasını aldın die.