Tam Sürüm Bilgini Göster : Passat Dokunmatik El Freni.
Merhaba değerli passat sahipleri,otomotiv sektöründe ilk defa karşılaştığımız yep yeni bir teknoloji olan dokunmatik el frenini ne kadar tanıyoruz? sizce yetkili servisler bu teknolojiyi yeteri kadar tanıyor ve bizlere izah edebiliyorlar mı? önce sizlerin yorumlarınızı dinleyeyim ardından başıma gelenleri,tespit ve tetkiklerimi anlatacağım. saygılar...
M.Timur
dokunmatik ?? tuş olarak el freni biliyorum.. pek bi sorunu görmedim ama babama sormak lazım tabi :D
Bence kesinlikle harika bir teknoloji, buna alıştıktan sonra normal el freni olan arabalar çok garip gelmeye başladı bana:)
malikguzel
18-04-07, 14:50
dokunmatik ?? tuş olarak el freni biliyorum.. pek bi sorunu görmedim ama babama sormak lazım tabi :D
tuş olarak el freni bizim a6 var
özelliği ise istediğin hızda el freni tusuna bas en kısa zamanında kendisi duruyor
istersen 260 km hızla git ama el frenine dokun takla atmadan kaymadan araç kendisi ayarlıyarak en kıza zamanında duruyor ama tabi önmli anlarda kullanılması tavsiye ediliyor
özelliği ise istediğin hızda el freni tusuna bas en kısa zamanında kendisi duruyor
istersen 260 km hızla git ama el frenine dokun takla atmadan kaymadan araç kendisi ayarlıyarak en kıza zamanında duruyor ama tabi önmli anlarda kullanılması tavsiye ediliyor
wayyy bu özellik güzelmiş:) passatlarda yüksek hızlarda basarsan sadece sesli uyarı werio.. keske passata da koysalarmıs bu özelliği:)
bak baaak deneyenler hemen belli oluyor:) ,passatta yüksek hızda devreye girmiyor evet.
erkan koseoglu
18-04-07, 23:35
valla bendede var ama ben pek güvenmiyorum alışmış eski tipe çok dik yokuşlarda aracı park ettigimde korkuyorum nede olsa dijital bişey bozulur falan diye tekeri yaslıyorum kaldırıma.
Benim bildiğim passatlarda yuksek hızlarda giderken el firenine basıp bırakmayla devreye girmiyo, basılı tutunca devreye giriyoro elini çekince devre dışı kalıyor diye biliyorum 2008 model benim araba müşteri temsilcisi söylemişti bana ama hiç denemedim iyi aklıma geldi bi deniyim:)
cityrabbit_59
13-01-08, 10:19
Üstün teknoloji:)
vala bizde passat varken bbmn hiç kulladnğnı gördm sürekli sövüodu bi ay sonrada sattık ztn bizimkilere gelmio dijital fln :D:D
yufka yürek
13-01-08, 11:24
Vay be teknolojiye bak, biz halen inip aracın altına taş koyalım:D
Demekki bu teknolojiyle drift tarih olacak...
muratcantona
13-01-08, 12:58
:D:D:D ... bıde 7 sanıye basılı tutunca dıe bısı duydum denemedım ama en gıcıgı surucu kapısı acıkken bagaj acıkken bıde emnıyet kemerı takılı dıılken ınmıo bı gun acık kalmıs kapım acıp kapatmıstım acık kalmıs ısıklarda araba gıtmıo otomatıkman devreye gırmıs anlıyamadım ne oluo dıe mıllet arkadan korna bıde youtube ta passat 1.6 fsi drift yazın bu sekılde driftın tarıh olmıcagını gorun :p
ha ha ha :D:D
ozkanxxxxxx
19-05-08, 21:42
arkadaslar zaten o fonksiyon frene basiliyken devreye girip cika biliyor.
evet ama aptal bayiler bu fonsiyonu yanlış anlatıyor ve insanlar arabayı kaçırıp bazen büyük genelliklede küçük kazalar yapıyorlar.
Yani frene basmadan tuşlu el freni çözülmez diyorlar büyük hata. Aynı normal arabalardaki gibi kavrama ile frene basmandan da tuşlu el freni çözülüyor. Servislerin yanlış bilgilendirmesi yüzünden yokuşlarda kaza riski yükseliyor...
Teknoloji güzel ama bence fonksiyon olarak eski tip el freni daha faydalı. mesela bu aralar kardeşime araba sürmeyi öğretiyorum o direksiyona geçince ne olur ne olmaz diye elim el freninde oluyor. tuş el freninde bu mümkün değil. (babamda bana araba kullanmayı öğretirken aynısını yapardı :)
Serviste böyle birşey belirtmediler?
Emin misin?
evet ama aptal bayiler bu fonsiyonu yanlış anlatıyor ve insanlar arabayı kaçırıp bazen büyük genelliklede küçük kazalar yapıyorlar.
Yani frene basmadan tuşlu el freni çözülmez diyorlar büyük hata. Aynı normal arabalardaki gibi kavrama ile frene basmandan da tuşlu el freni çözülüyor. Servislerin yanlış bilgilendirmesi yüzünden yokuşlarda kaza riski yükseliyor...
Emniyet kemeri takılı ise, yürüyünce el freni çözülüyor.
Teknoloji güzel ama bence fonksiyon olarak eski tip el freni daha faydalı. mesela bu aralar kardeşime araba sürmeyi öğretiyorum o direksiyona geçince ne olur ne olmaz diye elim el freninde oluyor. tuş el freninde bu mümkün değil. (babamda bana araba kullanmayı öğretirken aynısını yapardı :)
Üstad iyi de bunun için böyle bir rahatlıktan vazgeçilmez ki... Ben isterdim aracımda böyle bir özellike olsun... O "cart" eden kocaman kol yerine...
Serviste böyle birşey belirtmediler?
Emin misin?
Emniyet kemeri takılı ise, yürüyünce el freni çözülüyor.
serviste böyle bişeyler belirtmediler diye hatırlıyorum ama sıfır araba almış olma heyecanıyla duyamamış olabilirmiyim?? bilmiyorum??
emniyet kemeri takılı olsada olmasada kavrama yaptığın anda otomatik el freni çözülüyor... tecrübe ile sabit.
Elektomanyetik el freni emniyet kemeriniz takılı ve sürücü kapınız kapalı ise kavrama anında otomatik olarak açılır. Diğer durumlarda açılmıyor. Hatta eğer autohold aktif (yani o da emniyet kemeri takılı iken aktif olabiliyor) iken emniyet kemerinizi çözdüğünüz zaman el freni kendi kendine devreye giriyor. Yanlışlık olmasın...
ben elektomanyetik el freniyle aklıma gelen şeyleri denedim daha gelirse yine denerim:D kavrama anında açık kapı vs yoksa emniyet kemeri bağlı ise açılıyor, ne olur ne olmaz diye çok yüksek hızlarda deneyemedim ama 60-70 km hızla giderken devreye girmiyor ama düşük hızlarda (20 km gibi) ile giderken bastığınızda araba zank diye duruyor
Valla benim alette kemer ile alakasız olarak her kavramada elfreni çözülüyor. Auto Hold kemer takılı değilse devreye girmiyor(saçmalık ötesi bir mekanizma) Belki otomatik vitesli araçlarda kemer takılı değilse kavrama anında el freni çözülmüyor olabilir. Daha bugun sabah işe gelirken kemersiz şekilde 3-4 kere kavrama yaptım daaa.
Valla benim alette kemer ile alakasız olarak her kavramada elfreni çözülüyor. Auto Hold kemer takılı değilse devreye girmiyor(saçmalık ötesi bir mekanizma) Belki otomatik vitesli araçlarda kemer takılı değilse kavrama anında el freni çözülmüyor olabilir. Daha bugun sabah işe gelirken kemersiz şekilde 3-4 kere kavrama yaptım daaa.
yok timur abi senn kemer takılıdır sen farketmemiştirsn:) manuellerde de kemer takılı deilse kavramada el freni cözulmuyor..
yok timur abi senn kemer takılıdır sen farketmemiştirsn:) manuellerde de kemer takılı deilse kavramada el freni cözulmuyor..
:D:D tamam benim araba bozuk ondan çözülüyor işte. Video koydurtmayın bana şimdi zabah zabah.
Bence cok iyi bir teknoloji...
Size bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşayım...
Ben de bayırda ne hikmetse bir türlü güvenemiyorum.Boşalır araba gider falan diye korkularım var hep düz ayak yerlere bırakıyorum :) (yersiz bir korku tabiki)
El freni kemer takılı oldugunda otomatik olarak devreden cıkıyor kalkışlarda...
Kapı acıkkende devreden cıkmıyor:) bunu ilk arabayı bahcede yıkarken anlamış ve yaşamıştık :)
Gaza bas bas cıkmıyor devreden ... Arkadasta dalgasına kapıyı kapat belki gider demişti kapattım ve devreden cıktı Cok gülmüştük :) :)
Manuel olarak devreden cıkmasına gelincede. Elle dugmeye bastıgımızda fren pedalı ile ufak bir temas halinde direk devreden cıkıyor.
Giderken el fireni dügmesine basıncada... Kaydırmadan cok siddetli bir duruş gercekleştirdim. (sürekli basılı tutucaksınız) .
ama düşüncem bence bu sisteme zarar verebilir...
Autohold sistemine gelince bence cocuklu aileler için cok iyi bir sistem...Kemer takılıyken calışmasıda tamamen sistemle alakalı bişey otomatik olarak el freninin devreye girebilmesi için... Kemer takılı ve autohold acııkken debriyaja basmadan vites degiştirildiginde güvenlik acısından direk el freni devreye giriyor.
Diger güzel bir özelligi ise.
Trafikte durdugunuzda frenden ayagınızı cekiyorsunuz.ve araba kaymıyor gaza basıp devam ediyorsunuz.Özellikle bayırlarda da cok basarılı...
Ve sizinle yaşadıgım bir problemide paylaşıyım.
Bankada işimi hallettim ve aracıma bindim. Manuel olarak devreden cıkarmak için dugmeye ve frene bastım...
Bir uyarı ısıgı yandı gostergede ve (P) ışıgı sürekli yanıp sonmeye basladı dügmede...
Ekranda Manuel olarak devreden cıkamıyor sistemle deneyin gibi bir şey yazdı kemerimi takıp gaza bastıgımda devreden cıktı.
Servis bankanın hemen arkasında (Acarlar / kavacık)
servise gittim ve direk dügmenin degişmesi gerektigini soyledi ve fiyatı işcilik dahil 150 tl dedi...
Bende degiştirmedim ve birdaha aynı problemle karşılasmadım... Manuel olarak bu sorunu yaşayanlar Kemer takarak cozum üretebilirler...
Bu problemi yaşadım ama... Arac cok az kullanılıyor... 35.000 kmde 2005 model.. ve cok temiz... bu teknoloji bu kadar az kullanılmaya arıza yaşatıyorsa düşündürücü bir teknoloji...
Bence cok iyi bir teknoloji...
Size bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşayım...
Ben de bayırda ne hikmetse bir türlü güvenemiyorum.Boşalır araba gider falan diye korkularım var hep düz ayak yerlere bırakıyorum :) (yersiz bir korku tabiki)
El freni kemer takılı oldugunda otomatik olarak devreden cıkıyor kalkışlarda...
Kapı acıkkende devreden cıkmıyor:) bunu ilk arabayı bahcede yıkarken anlamış ve yaşamıştık :)
Gaza bas bas cıkmıyor devreden ... Arkadasta dalgasına kapıyı kapat belki gider demişti kapattım ve devreden cıktı Cok gülmüştük :) :)
Manuel olarak devreden cıkmasına gelincede. Elle dugmeye bastıgımızda fren pedalı ile ufak bir temas halinde direk devreden cıkıyor.
Giderken el fireni dügmesine basıncada... Kaydırmadan cok siddetli bir duruş gercekleştirdim. (sürekli basılı tutucaksınız) .
ama düşüncem bence bu sisteme zarar verebilir...
Autohold sistemine gelince bence cocuklu aileler için cok iyi bir sistem...Kemer takılıyken calışmasıda tamamen sistemle alakalı bişey otomatik olarak el freninin devreye girebilmesi için... Kemer takılı ve autohold acııkken debriyaja basmadan vites degiştirildiginde güvenlik acısından direk el freni devreye giriyor.
Diger güzel bir özelligi ise.
Trafikte durdugunuzda frenden ayagınızı cekiyorsunuz.ve araba kaymıyor gaza basıp devam ediyorsunuz.Özellikle bayırlarda da cok basarılı...
Ve sizinle yaşadıgım bir problemide paylaşıyım.
Bankada işimi hallettim ve aracıma bindim. Manuel olarak devreden cıkarmak için dugmeye ve frene bastım...
Bir uyarı ısıgı yandı gostergede ve (P) ışıgı sürekli yanıp sonmeye basladı dügmede...
Ekranda Manuel olarak devreden cıkamıyor sistemle deneyin gibi bir şey yazdı kemerimi takıp gaza bastıgımda devreden cıktı.
Servis bankanın hemen arkasında (Acarlar / kavacık)
servise gittim ve direk dügmenin degişmesi gerektigini soyledi ve fiyatı işcilik dahil 150 tl dedi...
Bende degiştirmedim ve birdaha aynı problemle karşılasmadım... Manuel olarak bu sorunu yaşayanlar Kemer takarak cozum üretebilirler...
Bu problemi yaşadım ama... Arac cok az kullanılıyor... 35.000 kmde 2005 model.. ve cok temiz... bu teknoloji bu kadar az kullanılmaya arıza yaşatıyorsa düşündürücü bir teknoloji...
Güzel anlatım ve paylaşım teşekkürler!!!
Ama servisin düğme arızalı demesi doğru değil sanırım!!!
Tiguan aracım da auto holt ve elektronik el freni var ve senin yaşadığın tecrübelerin hepsini yaşadım bu da arıza gibi bir sorun değil de yanlış bir şey yapmış olduğumuz demek oluyor sanırım!!!
Ben iki sistemden de son derece memnunum bence mükemmel sistemler.
Acemi sürücüler için özellikle auto holt sistemi bulunmaz nimet bence!!!
Ben araca binip kapıyı kapattıktan sonra emniyet kemeri takıp aracı çalıştırdıktan sonra auto hold tuşuna basıp sistemi açıp kullanıyorum aracı sürekli ve iniş olsun yokuş olsun hemde fazlasıyla dik ve eğimli olsun zemin yumuşak yada sert nasıl olursa olsun araç pati yapmadan gayet rahat hareket ediyor gaza felan yüklenmeye hiç gerek yok düz ve düzgün bir zeminde kalkıyormuş gibi rahat bir kalkış yaptırıyor!!!Manuel el freni sistemi gibi aracın baskı balata sistemini de yemediği kesin bu sisteme sahip aracı olan herkese ister acemi ister çok deneyimli sürücüler olsun mutlaka sitemin tamamen çalışması için gereken emniyet kemerlerini kısa mesafede dahi olsa takıp araçlarını kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyorum!!!Bu aracınızın da ömrüne ömür katacaktır!!!
Emre aynı problemi hisarda yaşadım. 1 hafta sonra servise gittiğimde sorunun düğmeden olduğunu söylediler ve garantiden gereken işlem yapıldı...
Emre aynı problemi hisarda yaşadım. 1 hafta sonra servise gittiğimde sorunun düğmeden olduğunu söylediler ve garantiden gereken işlem yapıldı...
Timur aracın kac model acaba?
Bide bu hisar anadolu hisarımı:)
Bana garantisi bitmiş..Garanti dışı diyip direk fiyat verdiler...
Malum benim kız 2005 model :)
El freni olayını denedim, 4 tekere birden aniden fren yapıyor.
Fren pedalının devre dışı kaldığı durumlar için yapmışlar, eğer fren pedalı çalışmazsa, el freni düğmesine basılı tutulunca 4 tekere birden fren yaptırıp durduruyor aracı.
Ancak acil durumlar haricinde kullanmayın deniliyor.
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2010, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.