PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : kutu içi hava filtresi

necip57
31-03-06, 22:55
arkadaşlar caddy aracıma kutu içi k&n hava filtresi almak istiyorum bu filtreyi aracıma taktığım zaman performans veya başka ne tip şeylere yararı olur yada yarar sağlarmı? bu hava filtresi herhangi bir zarar verir mi? bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim cevaplar için şimididen teşekkür...

bestservis
31-03-06, 23:07
kesinlikle faydası olur hele chipte varsa...

necip57
31-03-06, 23:12
bak bestservis benle uğraşma ben sadece arkadaşımın yaptıklarını anlattım bende hava filteresi takma istiyorum onunki green ben k&n yapmak istiyorum bi bilgisi olan varsa konuşsun ama adam gibi çocuk parkı değil burası....:cool:

bestservis
31-03-06, 23:25
bak bestservis benle uğraşma ben sadece arkadaşımın yaptıklarını anlattım bende hava filteresi takma istiyorum onunki green ben k&n yapmak istiyorum bi bilgisi olan varsa konuşsun ama adam gibi çocuk parkı değil burası....:cool:

valla senle uğrasan falan yok. yanlış bilgi veriyorsun.
çocuk parkına çeviren sensin ne 260 km. ferrarimi bu. ispatla diyorum...
nasıl yaptığını bizde görelim bilgilenmemiz amaçlı...
forumda herkes bu konuyu okuyor kesin...
laf yedirmeden sen bahsettin yedir diyorum öyle boş atıp tutmakla olmaz...
yer zaman sartları sana bırakıyorum... daha ne istiyorsun...

k&n de greende iyi marka testlerinide yaptım problem yok sorunun cevabı...

necip57
31-03-06, 23:31
chip konusunda gerekli açıklamayı o bölümde yaptım ve ben sadece arkdaşımın bana dediklerini anlattım bu arada hava filitresi cevabı için sağ ol.

necip57
31-03-06, 23:38
bestservis sen bana caddyye k&n kutu içini önerirmisin bir faydası olurmu yada zararı?

bestservis
31-03-06, 23:38
chip konusunda gerekli açıklamayı o bölümde yaptım ve ben sadece arkdaşımın bana dediklerini anlattım bu arada hava filitresi cevabı için sağ ol.

tamam necip kardeş...
notunu okudum... bende cevap yazdım.
yardımcı olabileceğim ne varsa yardıma hazırım ...
şu an seat cordoba 1.4 tdi kullanıyorum ve eksantirik dahil büyük turbo hariç herşeyi uyguladım daha ölçmedim 120 hp.lere yaklaşıyorum.. bakalım ne olacak....

necip57
31-03-06, 23:40
hava filtresi ile ilgili soruma bir cevabın yokmu esas onu sormak istedim.:)

necip57
31-03-06, 23:52
yani takarsam artısı eksisi ne olur onu sormak istiyorum :)

bestservis
01-04-06, 10:45
eğerli necip
su an almanyadayım. devamlı internete bu gelişmiş ülkede kalamıyorum.
sorunun geç cevabını verdiğim için özür dilerim.
kutu içi performans tipi filitrekullananlar ilk başta gaz pedalının ayağının altında yumsadığından bahsediyorlar. olumlu yönde. teknik olarak. hava türbülansını dengelediği için ve hava direnci azalacağı için senin araba için tam testini yapmadım ama +2hpgüç kazanılabilir. özellikle üst devirlerde etkisi bariz fark edilmekte... şu ana kadar eksisi ile ben karşılaşmadım. sadece temizliğini bilen yapsın derim. zira temizlik yapıldıktan sonra yağ partükülleri eğer filitrenin üzerinde kalırsa hüsran onuç hava kütle ölçerbozulmakta. buda filitrenin kabahati değil. temizlik yapan kişinin dikkatsizliği...

necip57
01-04-06, 10:52
bestservis cevap için sağol tam olarak nasıl temizlendiğini açıklarmısın en sağlam temizleme işini nasıl yapılmalı?

necip57
01-04-06, 11:08
kutu içi performans filtrelerinde temizleme nasıl yapılmalı en sağlıklı temizleme biçimi nedir?

bestservis
01-04-06, 22:07
diğer konuda detaylı yazdım..